5 упражнения за облекчаване на болки в гърба

Препоръчваме ви:

Хроничните болки в гърба застигат все повече от нас. А щом болката е хронична, тя не може да бъде излекувана и трябва периодично да приемате лекарства. Но дали? Всъщност точно движението, което избягваме при болка, е ключът към излекуването.

1. Вдишване на паузи

Само малко кислород ще накарат тялото ви да се почувства добре, особено при хронична болка. Използвайте това упражнение, за да се научите да вдишвате дълбоко. Застанете прави на крака разтворени на широчината на раменете, преместете тежестта на ходилата и внимателно ги приближете едно към друго, застанете изправени като вдигнете ръце над главата и притиснете пръстите на краката заедно. С вдишването преместете бедрата. При издишването стегнете централната част на тялото. Продължете това дишане, докато не се почувствате стабилни.

2. Навеждане

Това движение ще ви отърве от болката и ще направи по-силна централната част на тялото. Ако ви е трудно се хванете за стол и изпънете дупето назад, после вдигнете ръце на горе.

3. С ръце назад

Отново сте в същата позиция. Поемете си въздух и разперете ръце, след това ги оставете назад, разперете пръсти и ги притиснете заедно, след това вдигнете ръце нагоре, като запазите позицията си.

4. Навеждане напред

Отново застанете в позицията от предишният две упражнение, дупето е издадено назад, но този път разперете ръце и докоснете пода. Преместете тежестта на стъпалата си, коленете са леко огънати, но гръбнакът и ръцете са напълно изправени. Останете така за 20 или 30 секунди.

5. Разтегнете тяло

Легнете по гърди на постелката за тренировки. Допълнете малка тежест на вътрешната част на бедрата, без да натоварвате долната част на гърба. Пръстите на краката докосват пода. Вдигнете лакти, сякаш се гмуркате. Докато сте в тази позиция не свивайте врата. Задръжте така за около 30 секунди.

Разкажете ни вие как се справят с болките в гърба? 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *