6 факта, които трябва да знаете за Ебола

Препоръчваме ви:

Напоследък имаше и слухове за случай в България, които за наша голяма радост не се оказа коварната болест, но е хубаво да сме осведомени за вирус на Ебола, не да изпадаме в паника безпричинно, нито да не се пазим и притесняваме много.

1. Ебола има висока смъртност

Според информация от Здравната организацията, всички носителя на вируса се заразяват от 1711 болни, 932 пациенти са починали от вируса, всички в Африка.

2. Nяма ваксина, която пази от Ебола

Все още такава ваксина не е тествана на хора. Главната причина е че никой не иска да го ваксинират и после да му инжектират Ебола, за да проверят какво би станало. За сега при животните ваксината е ефективна, но при маймуните не са правени много тестове, защото са застрашени от изчезване

3. Няма лек за Ебола

Поне за е сега такова не съществува, макар че заболелите се грижат от здравно работници, за които е препоръчително да имат защитни костюми.

4. Лекарство за Ебола още се произвежда

Все още няма лекарство, което да вземат пациентите с Ебола, но има американско лекарство наречено ЗиМапп, което е дадено на американки здравни работници заразени от Ебола, лекарството е антитяло, което се прозиведжа от вид растение, но все още няма точни данни дали е безопасно.

5. Малък е риска за туристите и за да хванат Ебола

Минимален е рискът, хора пребивавали в Либерия, Сиера Леоне, Нигерия или Гвинея, дори да са били на местата, където първите случаи с Ебола са обявени.

6. Ебола атакува всички части на тялото

Тя е силно инвазивен вирус, при пациенти с Ебола са открити около 100 милиона частици само в капка кръв. Много е различна от вируса на СПИН, който стои в тялото без да има симптоми. Ебола много бързо разпространена и бързо атакува клетките. Рискът на смъртност е 60%.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *