6 храни за невероятно красиви и здрави нокти

Красивият маникюр  се придобива доста преди да изберем най-модерния нюанс при лаковете за нокти. Освен козметичните продукти, можете да подобрите вида на ноктите и чрез храните, които похапвате.

Често пъти докторите използват вида на ноктите, за да определят здравословното състояние на човек, тъй като те са главен индикатор и малък екран на процесите протичащи в човешкия организъм. Тъй той е така устроен, че да изпраща важните хранителни вещества първо към жизнено важните органи, ноктите са послената част от тялото, до която стигат полезните хранителни съставки. Което значи, че ако страдате от липса на витамини, то там веднага ще си проличи.

Дори и да се храните здравословно и да спазвате добър хранителен режим, това не е гарант за здрави и красиви нокти, които не страдат от забавен разтеж и чупливост. Друг важен фактор, който оказва влияние върху състоянието им  е генът, както и при ред други здравни показатели.

Това, което можете да предприемете, е да приемате повече храни, богати на полезни за ноктите вещества, като по този начин подпомогнете регенерирането и възстановяването им. Предлагаме на вниманието Ви, 7 храни, които ще засилят разтежа и здравината на Вашите нокти и ще Ви сдобият с прекрасен маникюр.

Яйца

Много богати на протеини, които са ключа към бързия разтеж на ноктите. Въщност нокътната плочка е изградена от протеини. Яйцата също са богати на Витамини В, които са съставни части на биотина, който също е от главно значение за разтежа както на ноктите, така и на косата.

Броколи

Вашето тяло се нуждае от специална амино киселина, наречена цистеин за да преработи протеините, които приемате. Можете да откриете тази полезна съставка в броколите – един невероятно полезен зеленчук.

Сьомга

Тази вкусна розова рибка съдържа много протеини, както  и цинк, който помага също за абсорбацията на протеина в тялото. Съдържа също много полезните хранителни вещества селен и желязо, които подпомагат производството на колаген в организма, който благоприятства бързия разтеж на ноктите.

Кокосово масло

Похапвайки полени мазнини, като кокосовото масло например, увеличавате възможността на Вашето тяло да абсорбира по-лесно и бързо хранителните съставки. Кокосовото масло съдържа още Витамин А, D, E, K, всички от които подпомагат заздравяването на ноктите.

Пилешко месо

Също както яйцата, пилешкото месо е изключително богато на витамини от групата В, както и на протеини. Освен това е храна, която лесно може да се набави, да се похапне по множество различни начини,а съдържа и така полезния за костите и ноктите цинк. Тези 3 съставки са ударни за здравето и красотата на Вашия маникюр.

Спанак

Хапването на спанак е страхотна идея за цялостното здраве на целия организъм. Това е така, защото този тъмно зелен зеленчук ни доставя Витамин Е, Желязо, Витамини В, Витамин А, всички от които полезни за здравината и разтежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *