6 упражнения за стягане на корема

Препоръчваме Ви да опитате:

 

Стегнатият корем е една от най-трудните цели и най-желаните области от тялото за стягане. Жените са податливи към напълняване в областта на бедрата и лесно натрупват тлъстини по талията и корема. Затова това са областите, към които трябва да се насочите по време на упражненията. Вижте няколко не много трудни упражнения, които могат да намалят талията ви с 2-5 сантиметра за месец, ако ги упражнявате поне три пъти седмично с достатъчна интензивност.


Странични опори


Упражнението работи за стопяване на мазнините в областта на правия и напречения коремен мускул, но се грижи и за вътрешните сектори на бедрата. Застанете настрани и изпънете тялото си. Между двата си крака поставете навита на руло кърпа. Застанете на лакътя на ръката си и изпънете тялото си. Стиснете с бедрата си кърпата и задръжте в тази поза няколко секунди. Отпуснете и повторете десет пъти. Изпълнете упражнението като застанете на другата си ръка, с лакът върху настилката. Направете три серии.

Гръб в стена

Упражнението работи за стопяване на мазнините в областта на правия и напречения коремен мускул. Седнете върху кърпа на пода до стената и опрете рамената си. Огънете гърба си. Поставете двете си ръце на пода и ги изпънете. Стегнете корема и повдигнете краката, като се стремите да задържите коленете изпънати. Направете десет повдигания, като не ги опирате в пода и в стените. Ако искате да започнете с по-лесни упражнения, поставете единия си крак на пода и изпълнете само с другия, сменете и изпълнете упражнението десет пъти. Изпълнете три серии.

Ръце и крака нагоре

Упражнението работи за стопяване на мазнините в областта на правия коремен мускул. Седнете върху настилката върху кърпа и се отпуснете назад върху лактите на ръцете си. Стъпалата опрете върху стената и сгънете коленете. Изпънете коленете, без да махате стъпалата на краката си от стената. Стегнете коремните мускули и повдигнете горната част на тялото нагоре. С ръце се опитайте да пипнете стената. Изпълнете това упражнение двадесет пъти, като не отпускате торса. Отпуснете се и повторете серията още два пъти. Между сериите отпуснете коленете към гърдите.

Извивка на гърба

Упражнението работи за стопяване на мазнините в областта на правия и напречения коремен мускул, на бедрата и на прасците. Изправете се до стената и поставете навита на руло кърпа между краката си. Леко сгънете колене и се прегънете така, е гърбът ви да застане почти перпендикулярно на пода. Стегнете коремните мускули и бедрата, повдигнете се на пръстите на краката си и направете двадесет движения с повдигане на бедрата. Изпълнете три серии.

Изправен в стената гръб

Упражнението работи за стопяване на мазнините в областта на правия и напречения коремен мускул. Седнете с гръб, изправен върху стената. Прегънете коленете си и раздалечете стъпалата. Поставете двете си ръце на пода между бедрата. Стегнете корема и повдигнете двата си крака, опирайки се само на пръстите. Изпълнете три серии от по двадесет повторения.

Странични извивания

Упражнението работи за стопяване на мазнините в областта на правия и напречения коремен мускул. Седнете върху кърпа на пода. Поставете стъпала върху настилката. Отпуснете се назад върху лакти. Опрете о пода долната част на гърба си, а горната изправете. Извийте торса наляво към бедрото, хванете с две ръце и задръжте. Изпълнете двадесет движения, без да отпускате торса, а ако не можете да издържите поставете ръцете на хълбоците. Отпуснете назад и се извийте надясно, повторете още двадесет пъти. За да усложните упражнението можете да повдигнете ръце нагоре. Изпълнете три серии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *