7 начина да забременеете по-бързо – част втора

Препоръчваме ви:

Щом сте готови да забременеете сега, то трябва да действате веднага, има няколко неща, които може да увеличите шанса да си заченете дете по-бързо.

5. Не прекалявайте

Сексът всеки ден и през дните на овулацията няма задължително да увеличи шансовете ви за забременявате. Всъщност всяка нощ около времето за овулацията, увеличава шансът да забременеете. Спермата може да живее 72 часа след като е била освободена. Така че съветът на повечето доктори е да правите секс редово, не само в периода, когато очаквате овулацията. Върху спермата влияние могат да окажат прилепнали дрехи или прекарване доста време в джакузито. Дори едно проучване е доказало, че мъже, които държат мобилните си телефони до тестисите си и използват хенсдфрий имат по-лоша сперма. Затова половинката трябва да се погрижи да се отърве от тези вредни навици, за да стане баща по-бързо. Може да се наложи да остави бобовите и соевите храни за малко, защото приемът на соя може да намали концентрацията на спермата според друго проучване.

6. Победете стреса доколкото е възможно

Опитайте се да не се стресирате на тема ”създаване на семейство”, може да подбелвате очи, щом някой ви каже: „Седни и се успокои”, но истината е, че този съвет е много важен, тъй като стресът може да повлияе на овулацията ви, затова всяка дейност, която преборва стреса трябва да се превърне в ежедневие.

Всяка отпускаща дейност ще ви помогне да се освободите от стреса. Има доказателства, че акупунтурата помага също, но забравете за алкохола не само по време на бременността, но и докато се опитвате да забременеете, защото може да не успеете, макар че една чаша вино няма да ви навреди.

7. Живейте здравословно

Макар да звучи като клише, крие истината, спортът ви помага да поддържате отлично тегло и може да ви помогне, но внимавайте, защото прекаленото спортуване може да ви накара да не овулирате, макар това „повече” да е различно при различните жени. Ако спорът пречи на нормалния ви цикъл, винаги избягвайте спорт по време на цикъл. По принцип цикълът идва 14 дни след овулацията, но тренировките мога да съкратят този период, затова умерено тренирайте, щом решите да забременявате.

 

Част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *