7 натурални лека при ухапване от насекоми

Препоръчваме ви:

Идва летния период, а наред с всички позитивни неща, се появяват и насекомите и тяхната атака върху леко облеченото тяло. Ето седем лека, с които ще се справите бързо с ухапванията.

1. Етеричните масла

Те са чудесни при различни ухапвания. Най-добрите за ползване са лавандулово, маслото от чаено дърво, ментовото, евкалиптовото, както и маслата от мащерка и босилек. Само сложете няколко капки на засегнатата област за няколко дни и ухапването ще изчезне за нула време.

2. Лед

Понякога най-простите лекове са най-ефективни. Сложете торбичка с лед  директно на ухапаното място, така ще изчезне болката и възпалението ще се намали. Ледът е лек, който може да използвате заедно с другите споменати.

3. Оцет

Има ли изобщо нещо, което оцетът да не може да прави? Няколко капки върху ухапаната част а тялото и веднага ще облекчи сърбежа и ще помогне за по-бързо заздравяване. Разчитайте на белия оцет или ябълковия.

4. Сода за хляб

Тя е прекрасен домашен лек за ухапвания от насекоми. Само смесете малко сода за хляб и вода и нанесете на ухапаното място. Оставете го да действа от половин час до цял час и после отмийте с топла вода.

5. Паста за зъби

Тя е прекрасен лек не само за устната кухина, но също така и при неприятните ухапвания. Малко паста за зъби ще намали раздразнението почти веднага. Ментата обикновено е най-ефективна за борбата с ухапванията.

6. Вода за уста

Кой би предположил, че друго лекарство за ухапванията всъщност се намира точно до пастата за зъби? Само потопете малко памуче в нея и намажете ухапаното място. Веднага ще облекчите сърбежа и раздразнението. Повечето води за уста са и антисептични, което ще помогне на засегнатото място да се инфектира.

7.Кал

Може да не е най-чистото средство, но от векове калта се ползва при ухапвания от насекоми. Ако сте извън къщи сред природата и нямате други лекарства, веднага нанесете малко кал върху засегнатото място, може да смените с малко вода, но оставете да изсъхне, щом това стане веднага ще облекчи симптомите и е предотврати подуването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *