7 тайни на релаксиращата вана

Препоръчваме ви:

Потапянето в гореща вана може да бъде както едно обикновено измиване, така и феерия от релаксиращи моменти. Всичко зависи от това как ще подредите банята и каква атмосфера ще създадете. Перфектната баня се основава на няколко тайни, които ще споделим с вас сега.

1. Трансформирайте банята си в спа център
За много от хората спа процедурите са далечни мечти, които те не могат да си позволят. Но всъщност те не осъзнават, че вкъщи могат да пресъздадат поне отчасти условията, които са оформени в спа центровете и стандартното къпане може да се превърне в нещо повече. Така че запазете един ден от седмицата за вас и действайте. Купете си соли за вана, направете си маска, запалете ароматни свещи и ще видите невероятни резултати.

2. Вземете вана, ако чувствате, че настивате
Терапията за лечение на симптоми на настинка може да започне с взимането на вана, като във водата можете да добавите етерични масла и билки, които да ви помогнат в борбата със заболяването. Ако имате болки в мускулите, след като релаксирате във ваната, вероятно ще се почувствате много по-добре. Добавете в този случай към водата соли от Мъртво море, за успокояване на болката в мускулатурата, а морските соли с етерично масло от евкалипт могат да отпушат носа ви и да редуцират симптомите на грип.

3. Ако използвате правилни съставки във ваната, ще изглеждате по-млади
Използването на висококачествени естествени соли за вана въздействат върху процесите на стареене и го забавят. Тези соли помагат на кожата да се възстанови на клетъчно ниво, така че тя ще започне да изглежда гладка и жизнена. За най-добър резултат използвайте соли от Мъртво море, етерични масла и билки.

4. Колкото повече соли, толкова по-добре
Не се притеснявайте да ползвате толкова соли за вана, колкото искате. Вземете една или две шепи, и ги дръжте под течаща вода, за да се разтворят и да освободят своя аромат във въздуха. Целта е да се възпроизведе океанската среда, защото в крайна сметка няма нищо по-теравпетично и отпускащо за напрегнатата мускулатура от накисване в морето. Кожата е основна част от тялото, с която то се прочиства от отрови.

5. Дръжте опънати завесите
След като влезете във ваната дръпнете завесите, за да оформите зона за релаксация. Парата от изпаряващата се вода създава страхотна ароматична атмосфера. Тя отваря и почиства порите на кожата.

6. Започнете деня с вземането на вана
Естествено всички знаем за предимствата от къпането вечерно време – редуцира се стресът, отпуска се мускулатурата, а сънят е по-добър. Вземането на вана сутрин обаче не е за пренебрегване – тя е чудесен начин да започнете деня. Използвайте някои подмладяващи соли за вана, с приятен аромат на цитрусови плодове, които ще ви накарат да се почувствате енергични.

7. Насладете на удоволствието за по-дълго
Вместо да стоите десетина минути във ваната и след това да почнете да правите нещо друго, ако можете постойте за още десет минути. Оставете време на солите и топлата вода да подействат върху кожата. Топлината на водата подобрява кръвообращението и понижава кръвното налягане. Ако останете за повече време във ваната, ще можете да се отпуснете и да спрете да се тревожите за задачки и срокове. Затворете очи и се отпуснете, за да се заредите с енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *