8 начина да се отървете от разширените вени

Препоръчваме ви:

Разширените вени е много често срещано и добре познато на лекарите заболяване. То се среща по-често при жените, най-вече по време на бременност. Основният принцип, за да не развиете разширени вени, е да осигурявате нормален приток на кръвта в кръвоносните съдове. Ето няколко полезни начина, чрез които можете да се отървете от разширените вени.

1. Вдигнете краката нагоре
Когато разполагате с малко време, повдигнете нагоре първо единия, а после другия си крак. По този начин ще нормализирате кръвообращението. Стоенето в седнало положение дълго време пречи на циркулацията на кръвта във вените, ето защо е добре редовно да повдигате краката си над главата за по няколко минутки.

2. Масаж
Специфичните действия на масажистите са насочени към подобряване на циркулацията на кръвта в цялото тялото, в това число и на вените. Той има не само превантивно действие, но ще ви отърве от тях, ако действате с упорство.

3. Не стойте с кръстосани крака

Стоенето в позиция с кръстосани крака на практика блокира нормалната циркулация на кръвта във вените на краката. Така че имайте това предвид, когато следващия път кръстосате крака зад бюрото или докато чакате на пейка.

4. Опитайте се да поддържате здравословно тегло
Наднорменото тегло е една от причините за появата на разширени вени. Ако сте с такова, опитайте се да промените количеството на прием на калории и ако се налага започнете редовно да правите тренировки, за да премахнете излишните тлъстини по някои части на тялото си.

5. Разходка

Излизайте на разходка всеки ден. От първостепенна важност е да създадете условия кръвта да циркулира нормално във вените, за да не се деформират те.

6. Стягащи чорапи
Ако сте бременна или имате симптоми на разширени вени, можете да пробвате да носите чорапи, които стягат краката. Това не са обикновени чорапи, тъй като оказват постепенно намаляващ натиск по целия крак и имат подобряващо действие върху венозното кръвообращение в посока към сърцето.

7. Акупунктура
Лечението с този метод не е 100% ефективно, но терапията с акупунктура ще ви помогне да редуцирате симптомите на заболяването, макар че няма да премахне разширените вени напълно. Въпреки това можете да експериментирате.

8. Баня с оцет
Някои хора, които имат разширени вени споделят, че добавянето на половин чашка оцет във ваната помага при разширени вени. Можете да си направите вана за цялото тяло или само за краката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *