8 натурални идеи срещу петна от пот

Препоръчваме ви:

Винаги можете да изцапате дрехите и тъканите с петна от пот, които можете да почистите с агресивни препарати. Те обаче могат да повредят тъканите. Ето няколко натурални решения, които премахват потните петна. За деликатни тъкани първо пробвайте върху част от тъканта, която не се вижда.

Аспирин
Не изхвърляйте бялата риза с жълти петна от пот по нея. Пробвайте да ги премахнете като стриете 2 таблетки аспирин на прах и след това ги разтворете в половин чаша топла вода. Накиснете тъканта с петната в получения разтвор за 2- 3 часа и изперете.

Веро
Пробвайте да премахнете упоритите петна от пот с разтвор от 1 част веро и 2 части водороден прекис. Изтъркайте петното с получената смес и след това накиснете дрехата за 1 час в нея, преди да изперете.

Сол

Солта е тайното средство за премахване на жълти петна по дрехите. Разтворете 4 супени лъжици сол в 1 литър топла вода. Нанесете получената смес с гъба върху петната и изплаквайте тъканта, докато петното изчезне.

Лимони
Избегнете скъпите сметки за химическо чистене на тъканите, които са изцапани с пот. Премахнете неприятните петна под мишниците на дрехите като ги натъркате със смес от равни части лимонов сок и вода.

Оцет

С обикновен оцет можете да премахнете не само петна от пот, но също следите от дезодорираща козметика върху тъканите. Излейте малко количество оцет върху петното и го втъркайте в тъканта, след това сложете дрехата за пране.

Сода
Обработете петна от пот върху тъканите с малко смес от 4 супени лъжици сода и 1/4 чаша топла вода. Нанесете получената паста върху петното и оставете за 2 часа, за да подейства. След това изплакнете добре с чиста вода. За упорити петна освен паста от сода добавете малко оцет, след това изперете дрехата.

Амоняк
Разтворете петната от пот като накиснете тъканите в смес от равни части вода и амоняк. След това можете да изперете дрехата на ръка или в перална машина.

Студена вода
В началото на появата си петната от пот върху тъканите са лесно податливи на премахване само със студена вода. Просто ги разтрийте под течаща студена вода преди пране. Ако петната са станали жълти избягвайте употребата на гореща вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *