8 навика, с които вредите на бъбреците си

Препоръчваме ви:

Бъбреците са много важни органи, те се грижат за уринирането ни като филтрират излишните течности и вода. Макар да са толкова важен компонентна тялото ни, много от нас не се грижат добре за тях, а милиони хора умират всяка година от болест по бъбреците. Ето някои погрешно усвоени навика, които не бива да правим.

1. Пиете недостатъчно вода

Да не приемате достатъчно вода е най-опасното вреда, с която бъбреците ви се опитват да се справят всеки ден. Главната и задача е да дренират метаболитните остатъци от тялото и да държат еритриците в баланс. Когато не сме подходящо хидратирани, кръвта в бъбреците намаля и това води до акумулиране на токсини в кръвта.

2. Пикочният ви мехур е пълен за доста време

Много от нас са свикнали да не откликват на повика на природата. Но когато оставяме мехура си прекалено пълен, може да се разпространяват много уринарни инфекции може да доведе до хипертрофия на детрузора, може да се увеличи напрежението на урината върху бъбреците и по този начин бъбреците да откажат и дори да стигнете до диализа.

3. Хапвате прекалено много натрий.

Солта, която ядем е основен източник на натрий, когато я приемаме бъбреците трябва да оъстранят натрия и по този начин претоварват бъбреците.

4. Консумирате прекалено много кофеин

Когато ожаднеем, вместо вода избираме други напитки. Много от тях съдържат кофеин, а именно той увеличава кръвното налягане, което напряга бъбреците и това може да ги увреди.

5. Прекалявате с болкоуспокояващите

Повечето хора приемат болкоуспокояващи за средно ниво на болки, а точно те могат да доведат до увреждане в бъбреците.

6. Прекалено много протеин

Диетите с високо съдържание на протеини не са подходящи за хора, които имат бъбречни проблеми, така че внимавайте преди да се обърнете към този вид диета. Това важи за всички диети. Трябва да знаете дали сте здрави и подходящи за определен вид хранене.

7. Пренебрегвате настинките и грипа

Когато пренебрегваме тези безобидни на вид неразположения, вредите на бъбреците си. Проучванията показват, че хората страдащи от бъбречни заболявания не са почивали, докато са били болни. Наблюдава се също, че хората с болни бъбреци са по-чувствителни към промяната на времето.

8. Прекалена консумация на алкохол

Когато пием рядко мислим за последствията върху тялото. Щом прекалим със спиртните напитки, вкарваме в тялото си токсини, с които бъбреците трябва да се справят и ги претоварваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *