8 неочаквано добри трика за красота

Препоръчваме Ви да опитате:

 

 

 

Качествените продукти за грижа за тялото са от съществено значение за красотата. Понякога обаче можете да използвате в ежедневната грижа продукти, които обикновено могат да бъдат намерени в почти всяка кухня. Те осигуряват здраве и красота за кожата и косата с малко средства и са страхотен способ за подобряване на настроението чрез процедури за разкрасяване.

1. Овесени ядки

Овесените ядки са полезни не само консумирани като храна, но и употребявани външно. Те омекотяват кожата и имат антибактериален ефект върху нея. Овесената каша съдържа бета глюкан, който представлява разтворими фибри и образува тънък слой върху кожата, който задържа влагата в нея. Поставете няколко шепи овесени ядки в тензух или кърпа и я захванете с гумен ластик. Накиснете в съд с топла или гореща вода, изстискайте кърпата няколко пъти, за да пуснат ядките полезните си вещества, и потопете отново. Когато водата помътнее, изчакайте да достигне стайна температура и използвайте за измиване на лицето. Не изплаквайте и не подсушавайте кожата, а я оставете да изсъхне на въздух. Съдържанието можете да използвате за нежен скраб на лицето, за да отстраните мъртвите клетки, като така кожата ще изглежда по-стегната и свежа.

2. Авокадо

 

Авокадото и авокадовото масло възвръща нивата на влага в кожата и я задържа за повече време. То съдържа антиоксиданти, витамини A, C и E, които защитават кожата на лицето и скалпа. Можете да масажирате кожата си с малко авокадово масло, самостоятелно или смесено с други масла, а използвано върху косата, то я омекотява и подхранва. Употребявайте върху лицето, като масажирате маслото и поставите върху кожата мека кърпа, потопена в топла вода и изстискана добре, за да може растителните масла да попият добре в кожата от топлината.

3. Орехи и мед


 

Богати на растителни мазнини, орехите са страхотен начин да излющите кожата от натрупаните мъртви клетки и нечистотии, както и да се отървете от черните точки. Смесете в блендер няколко ореха, малко зехтин или орехово масло, и малко течен пчелен мед, който подхранва и овлажнява. Смелете сместа и използвайте върху влажна кожа като скраб за лице, за ръце и тяло. Изплакнете с топла вода за мазна кожа или хладка вода за суха кожа.

4. Цитруси


 

Плодовите киселини могат да се използват за пилинг на кожата, който въздейства не механично, а чрез химическа реакция. Сокът от портокал или лимон отпушва порите, почиства черните точки и зарежда кожата с енергия. Можете да си направите скраб за лице и тяло като смесите сока от половин портокал с четвърт чаша кафява захар и малко зехтин. Масажирайте върху кожата и изплакнете добре. Разреден във вода лимонов сок е природен еликсир за косата, който подчертава цвета на русите коси и осигурява блясък на косите в тъмни тонове.

5. Тъмна бира

 

 

 

 

Бирената мая и екстрактите от хмел подхранват косата и затварят кутикулите на космите. Киселинността на бирата премахва натрупванията от продукти и мръсотия върху косъма и го заглажда. След като измиете косата си я изплакнете с малко топла бира, оставете да подейства две-три минутки и изплакнете с вода. Даже да не отмиете бирата обаче миризмата й ще изчезне за два-три часа.

6. Прясно мляко

 

 

Млечната киселина действа като мек ексфолиант за кожата, а мазнините в млякото подхранват сухата кожа. Можете да използвате прясно мляко вместо почистващ крем, като го нанесете върху кожата и го втриете, а след това минете с памуче, напоено с розова вода. Ако искате да ексфолирате кожата на тялото си, но се притеснявате да не раздразните епидермиса, потопете се във вана от мляко, разредено с вода, два-три литра на цялата вана. Добавете няколко капки ароматно масло и се потопете за 20 минути.

7. Яйца


 

Яйцата са богати на протеини и са много полезни за кожата и косата. Белтъкът, разбит с няколко капки сок от цитрус, е страхотна маска срещу черни точки и мазна кожа. Жълтъците могат да се използват за измиване на косата, но трябва да се изплакват с хладка вода, за да не се втвърдят. Подхранваща маска за коса включва едно яйце, 2 лъжички кокосово масло, 2 лъжички сусамово масло или зехтин. Нанесете върху косата и поставете найлонова шапчица за баня. Отпуснете се за 20 минутки и измийте косата.

8. Ябълков оцет


 

Киселинността на ябълковия оцет почиства кожата и дезинфекцира бактериите, а използван върху косата, той възвръща блясъка на космите. За почистване на кожата смесете няколко шепи магданоз, богат на хлорофил, с чаша гореща вода и запарете за 10 минутки. Прецедете течността и оставете да достигне стайна температура. Прехвърлете течността в бутилка със спрей и поставете малко оцет и няколко капки масло от чаено дърво, което има антибактериален ефект. Можете да добавите и няколко капки зехтин. Смесете добре и нанесете върху почистена кожа. Съхранявайте в хладилник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *