8 неща, които не бива да слагате в хладилника

Препоръчваме ви:

Хладилникът ни стана една огромна кутия, в която съхраняваме храната за по-дълг време, така че често го отваряме и затваряме, но дали всички продукти е добре да се съхраняват в него и дали не си правим лоша услуга, когато посягаме към студеното място без причина. Ето няколко неща, за които трябва да забравим, че имаме хладилник.

1. Мед

Той ще се кристализира в хладилника, затова не бива да го държите там, помислете как пчелите през топлите месеци го съхраняват, без да го прибират на студено, нали? Така че последвайте примера им.

2. Пресни, органични яйца

Някои хора съхраняват яйцата в хладилника, за да не развият бактериите, които причиняват салмонела, но това не е необходимо, когато купите яйцата от ферма, на която може да имате доверие за добивния процес. На органични яйца нищо няма да им стане на стайна температура.

3. Чесън

Вярвате или не, чесънът ще се развали по-бързо в хладилника отколкото в кутия. При температурата в хладилника може да развие мухъл, което ще се случи по-бавно на тъмно и сухо прохладно място.

4. Лук

Той не случайно се продава в мрежеста чантичка. Така че го дръжте на въздух. Но ги дръжте по далеч от картофите, защото така няма да ги запазите задълго.

5. Банани

Ако ги държите в хладилника, те ще узреят по-бавно, но също така ще станат кафяви, затова ги дръжте в купата за плодове, само ако са остарели тогава ги сложете в хладилника, за да си направите смути или за да си направите бананов хляб.

6. Масло

Не забравяйте да извадите маслото от хладилника, за да се размекне на стайна температура, иначе трудно ще си напарвате сандвич в него.

7. Картофи

Ако ги хвърлите в хладилника ще загубите хубавия им вкус, дръжте ги на тъмно място, но не в прекалено студения хладилник.

8. Кафе

Обичате кафето, то тогава не го оставите в хладилника, там е прекалена влагата за него, сложете го в шкаф на тъмно и сухо и се насладете на богатия аромат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *