9 Начина да детоксирате косата си – част 1

Препоръчваме ви:

Сдобийте се със здрава коса

Обичате косата си, особено когато я изгладите със сешоара или я освежите със светлосенки след боядисване.  Лошото обаче е, че всичко това й вреди повече, от колкото помага. Жените се фокусират повече върху ежедневните грижи за кожата си, от колкото за косата си. Твърде многото боядисване, козметични и стилизиращи продукти, преси и маши могат да доведат до намаляване на обема, накъсване, заплетени краища, матиран вид на косъма. И това е един омагьосан кръг, защото косата започва да отънява и да расте все по-слаба и слаба.

Предлагаме Ви 10 начина за дълбока хидратация и възстановяване на косъма.

1. Почистете добре скалпа

Известна поговорка гласи, че красивата коса се постига с по-малко миене и използване на шампоан. Но ако имате мазна, безжизнена коса, тогава желанието Ви да я миете често, дори ежедневно е напълно разбираемо. Чистият скалп е ключа към здравата и силна коса. Точно както порите на лицето, така и фоликулите на скалпа могат да се запушат с мръсотия, излишно омазняване и остатъци от козметични продукти. Потърсете шампоани, които съдържат селен, салицилова киселина или цинк, които ще премахнат остатъчните мъртви клетки. Вместо да изсипете цялото количество шампоан на главата си, по-добре го разпределете като започнете от тила и се придвижвате нагоре. Косата на тила е  по-плътна и задържа повече пот и мръсотия, така че се нуждае от повече почистване.

2. Откажете се от горещите уреди за коса

Горещите инструменти могат да изглеждат невинни, но при ежедневно използване увреждат косата драстично.  Най-големите щети за косъма се случват точно в тези финални минути, които довършително решаваме да гланцираме косата с помощта на преса или да накъдрим с машата някой друг кичур. Винаги използвайте термо защитен продукт върху всеки кичур, преди използването на маши, преси и сешоари.

Ние Ви препоръчваме: Фито phytokeratine термозащитен спрей (35.00лв)

Нека степента на уреда да е умерена и средна, не използвайте най-крайните и последни нива на горещина, защото те буквално пържат косата, както и най-слабите степени, тъй като за постигане на добър ефект трябва да минавате множество пъти кичура, което също води до по-голямо изгаряне и „препържване” на косъма.За да си дадете почивка на косата, използвайте периодично методи за къдрене без топлина – ролки,плитки,  парцалчета и много други методи, могат да бъдат открити в интернет.

3. Добавете влага

Когато косата е много увредена, желателно е да я подхраните с етерични масла, които да я съживят в дълбочина. Дали ще се спрете на продукт с етерични масла, или на чисти такива, те доставят влага на косъма и фоликула му, като защитават и уязвимите кичури от разтягане и късане при миене. Най-малко 1 път седмично прилагайте на суха коса, оставете за 15 минути и след това измийте с шампоан. Маслото от лайка помага за блясък, от кокос за омекотяване, здравец за укрепване, арган за овлажняване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *