9 необикновени употреби на ориза

Препоръчваме ви:

Оризът не е само храна, а полезна съставка в грижата за дома, красотата и здравето. Той може да бъде използван за разнообразие от дейности и е напълно безвреден за употреба вкъщи.

1. Почистване на замърсени вази и бутилки с необичайна форма. Премахването на мръсотия от предмети с необичайна форма винаги е представлявало трудност, ако не разполагате с подходяща джаджа. Много лесно можете да ги почистите като сложите в тях няколко лъжички суров ориз и налеете гореща вода. Оставете сместа да кисне за 10 минутки, след това разклатете бутилката и излейте течността. Ще се учудите колко добре е почистила вътрешността оризовата смес.

2. Отнема на влага от електрониката. На всеки се е случвало да залее предмет с електронни компоненти, например мобилен телефон. В повечето случаи хората изпадат в паника, защото знаят, че електрониката може да се повреди от вода. Пробвайте да я спасите като първо отстраните батерията и след това го заровите вещта в купа, в която сте сложили ориз

3. Играчка за домашни любимци. Сложете малко ориз в торбичка от тъкан. Зашийте торбичката и я дайте на домашното животно за игра.

4. Почистване на кафемелачката. Колкото да се опитвате да почистите мелачката за кафе и подправки, никога няма да успеете да отстраните от нея напълно миризмата от хранителните съставки. Сложете вътре няколко лъжички ориз и пуснете да работи. Оризът успешно ще почисти мелачката от застояли частички храна.

5. Ускоряване на зреенето. Ако не сте имали избор и сте закупили зелени плодове, можете да ускорите тяхното зреене като ги сложите в купа с ориз. Проверявайте редовно плодовете дали не са узрели, защото има възможност да презреят.

6. Проверка на мазнината. Ако искате да проверите дали олиото е достатъчно горещо, пуснете няколко зрънца ориз в тигана. Ако зрънцата излязат на повърхността, значи олиото е готово за пържене на храна.

7. Срещу слепване на фината сол. В ресторантите използват един много хитър трик. В кухнята обикновено има влага, в резултат на което солта се слепва. Сложете в солничката няколко зрънца ориз, за да отнемат излишната влага.

8. За сияйна кожа. Можете да употребявате оризовата вода за кожата на лицето си. Изчакайте водата да се охлади и я ползвайте като течност за измиване на кожата. От фино смлян ориз можете да си направите маска, която поема излишната мазнина.

9. Затопляща възглавничка. Ушийте малка торбичка от естествена материя като памук или вълна. Напълнете я с ориз и я зашийте. Загрейте торбичката в микровълновата печка или върху нагревател, за да я употребявате за затопляне на зони върху тялото си. Вътрешността поема и задържа топлината и вие можете да се насладите на горещ компрес срещу болки в гърба, синузит или менструални болки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *