9 трика да изглеждате по-млада

Препоръчваме ви:

Когато сме млади изобщо не обръщаме внимание за това как изглеждаме, но след години ни се ще да сме оценявали младостта си. Когато възрастта започне да оставя следи върху кожата и косата започваме да търсим начини да изглеждаме по-млади.

1. Пийте повече вода
Редовното пиене на вода спомага за изчистването на кожата и за възстановяване на нейната структура, освен това водата хидратира тъканите и се бори срещу сухотата на кожата и косата.

2. Режим за кожата
Колкото повече остарявате, толкова по-внимателни трябва да бъдете при употребата на козметика. За да имате по-гладка и по-млада кожа трябва редовно да хидратирате и ексфолирате, но с качествена козметика, а не с евтини съставки.

3. Актуална прическа
Следващия път, когато посетите фризьорския салон, попитайте стилиста какви са актуалните прически, които ще стоят добре на вашето лице. Изберете някоя нова и вълнуваща прическа или боя, която ви подмладява с няколко години.

4. Тренировки
С напредването на възрастта скоростта на метаболизма започва да се забавя. Това означава, че ако искате да имате стегнато и красиво тяло, ще трябва да отделите достатъчно време за тренировки, които не само изхвърлят по-бързо отровите през кожата, но оформят фигурата ви.

5. Обличайте се подходящо

Някои жени се опитват да изглеждат по-млади като се обличат по подобие на тийнейджърка. Но всъщност по-добър избор е да заложите на стилни дрехи, които ви подмладяват, но са съобразени с формата на тялото ви и вашата възраст.

6. Изберете правилните разцветки
Подберете дрехи с такива багри, които да не акцентират върху онези части върху кожата ви, които могат да издават възрастта ви.

7. Смейте се по-често
Отделете време да се смеете, стига сте сбръчквали кожата на лицето си в намусени физиономии. Разбира се при усмивка се появяват бръчки в зоната на устата, но всъщност така създавате впечатление, че се радвате на живота, вместо че се мръщите постоянно, а така създавате илюзия за младост. Избягвайте онези физиономии, които образуват бръчки върху горната устна и челото ви.

8. Лек грим
С употреба на подходящ грим можете да скриете някоя друга годинка. Следете редовно новостите и тенденциите в гримирането, ползвайте светли разцветки и избягвайте силния грим дори за вечерно излизане.

9. Хранете се здравословно

Насочете вниманието се към храни, които са полезни за организма ви, а не към добре опаковани калории, които засищат съвсем за малко и почти не съдържат полезни съставки. Кожата и косата ви имат нужда от полезните съставки за своето здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *