9 здравословни ползи от конопеното масло – част 2

към първа част

6. Подкрепа за здравето на сърцето – Същата линолова киселина, която прави конопеното масло толкова подходящо за кожата, може да понижи лошия холестерол и да предотврати натрупването на наситени мазнини в артериите.

Когато мазнините се натрупват в артериите, сърцето работи значително по-трудно, за да окисли правилно кръвта ви. Това води до високо кръвно налягане и лишава клетките ви от получаване на енергията, от която се нуждаят, за да оцелеят. Допълването с масло от коноп може да намали риска от сърдечни заболявания.

7. Намалява болката, причинена от артрит – Имуномодулиращите ефекти на есенциалните мастни киселини могат да подобрят симптомите на артрита. Проучванията установяват, че дългосрочната добавка на мастни киселини може да намали болката при артрит и да намали броя на НСПВС (лекарства като ибупрофен), взимани от пациентите.

8. Антиоксидантна защита – освен Омега мастните киселини, конопеното масло е добър източник и на витамин Е. Витамин Е е антиоксидант, който е от съществено значение за кожата и за цялостното здраве. Консумирането на храни с високо съдържание на антиоксидантни витамини неутрализира свободните радикали и по този начин предпазва вашата ДНК и клетките от увреждане. В зависимост от вида конопено масло, което консумирате, продуктът може също да съдържа канабидиол (CBD), който е по-мощен антиоксидант от витамин Е.

9. Подобрява настроението – Няколко проучвания показват, че добавянето на Омега 3 може да подобри симптомите при биполярно разстройство. Други са намерили подобрения в ADD / ADHD, както и аутизъм. Това може да се дължи на факта, че основните мастни киселини са от решаващо значение за поддържането на мозъчната функция.

Ендоканабиноидите също са от съществено значение за настроението. Ендоканабиноидната система регулира освобождаването на невротрансмитери, някои от които играят важни роли при състояния като депресия и безпокойство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *