Алтернативният метод – умкалор

Европейска статистика сочи, че децата с простуда и бронхит приемат антибиотици в 80% от случаите. Тази неконтролируема антибиотична употреба може да доведе до редица странични ефекти като алергии, гъбични инфекции и нарастваща резистентност. Това означава, че все повече бактерии стават нечувствителни към тези животоспасяващи медикаменти. Поради високата цена, страничните ефекти и бактериалната резистентност, свързани с прекомерната употреба на антибиотици, все по-голямо внимание се обръща на алтернативните методи на лечение.

През последните няколко простудни сезона стотици хиляди инфекции на дихателните пътища са лекувани със специалния екстракт от южноафриканското растение пеларгониум (Умкалор®).

Екстрактът от пеларгониум е внесен в Европа от английския полковник Чарлз Стивънс през 1898г. Година по-рано болният от туберкулоза полковник, търсейки лек за заболяването си, отплава за Южна Африка, където местен лечител му дава непознат декокт. Стивънс се завръща в Англия излекуван и представя непознатата отварa като тайнствено лекарство за лечение на туберкулоза.

 

 

През XX век във високотехнологичните лаборатории на немската компания «Д-р Вилмар Швабе” е разкрит произхода и са изяснени механизмите на действие на Умкалор®. Съвременното лекарство се превръща в един от най-продаваните противопростудни медикаменти в Германия и е регистрирано в над 40 страни по света.

Междувременно наскоро публикуван анализ на независима група учени (Cochrane Collaboration) обобщава че Умкалор® е ефективно и отлично поносимо лекарство за лечение на простуда, бронхит и синузит при възрастни и деца над 1 година. За разлика от симптоматичните средства, Umckalor® не само облекчава симптомите на инфекцията, но скъсява и продължителността на заболяването с 2 до 3 дни и е изключително безопасен за децата над 1 година.

При остра простуда или бронхит Умкалор® има особено подходящ механизмизъм на действие – стимулира противовирусния имунитет, действа антибактериално и секретолитично. Тази комбинация от ефекти се оказва изключително ефективна при първи симптоми на простуда.

1. Имуномодулиращ ефект – Инфекциите на дихателните пътища се предизвикват в 95% от случаите от вируси. Умкалор® покрива лигавицата на дихателните пътища със защитен филм, който ги предпазва от прикрепянето на вирусите. Освен това активните съставки в този филм подкрепят собствената имунна система на детето за справяне с вирусната инфекция.

2. Антибактериален ефект – Защитният филм върху лигавицата на дихателните пътища предпазва от прокрепяне не само на вируси, но и на бактерии. Активните съставки на Умкалор® потискат размножаването на бактериите и така се предотвратява развитието на бактериална суперинфекция. Целта е да се избегне нуждата от прием на антибиотик при всяка простуда.

3. Секретолитичен ефект Умкалор® стимулира бързото изхвърляне на секретите от дихателните пътища и така подпомага отхрачването.

Начин на приложение и дозировка:

  • Възрастни и деца над 12 години     30 капки 3 пъти дневно
  • Деца от 6 до 12 години             20 капки 3 пъти дневно
  • Деца от 1 до 5 години            10 капки 3 пъти дневно

Източник: moetodete.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *