Авокадо за закуска

Препоръчваме ви:

В дните, когато почти всяка вечер отиваме да похапнем обилно, изберете поне лека и хранителна закуска, която ще ви зареди с енергия и антиоксиданти, а благодарение на тях ще се преборите с неприятните зимни грип и настинки. Заредете се с авокадо и си направете тост с него.

1. Сладък тост с авокадо и манго

Направете си препечена филийка. Най-добре е да използвате пълнозърнест хляб и да я намажете с масло и вместо чипс, отгоре сложете нарязано авокадо и манго, със сладко горчивия си вкус е прекрасна закуска за началото на всеки нов ден.

2. Тост с авокадо и хумус

Прекрасна комбинация богата на протеини, засища чудесно и в същото време е много здравословно. Ако обичате люто може да посолите намазаната с хумус филийка и сложеното авокадо отгоре с любимите си подправки.

3. Авокадо с домати и балсамирани билки

Направете си сами соса от балсамирани ядки, сложете босилек, белени домати  и разбъркайте в оцет или зехтин. Изберете хляб със семена. Тази рецепта няма масло или сирене и е подходяща за хора с непоносимост към лактоза или такива, които избягват млечните продукти. Ако нямате пресни билки при себе си, само смесете нарязаното авокадо с изсушен босилек и намажете върху филията.

4. Акокадо с риба тон

Рибата тон е прекрасна храна, много питателна вкусна и разбира се, здравословна. Заедно с малко крема сирене и малко авокадо върху тоста ви са прекрасна закуска за всеки ден независимо работен или празничен.

5. Тост с авокадо, шарена сол и чиа семена

Малко семенца чиа и шарена сол смесени с парченца авокадо върху тост с препечена филийка и се насладете.

6. Есенен тост с авокадо

Есенен е, защото заедно с авокадото може да добавите и нарязана круша, а след като добавите авокадото да залеете с мед и орехи. Невероятно вкусен и все пак здравословен тост.

7. Авокадо със сирене фета и нар

Ако смесите авокадото с фета и добавите малките зрънца от нар, ще поучите много вкусна каша, която да сложите върху тоста си.  

Дайте ни и други вкусни идеи за закуска с авокадо. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *