Безплатни изследвания на хормоните на мъже в София

Клиниката по ендокринология към УМБАЛ “Александровска” ще проведе безплатни хормонални изследвания за мъже на възраст между 45 и 64 години. Кампанията е насочена върху изследване на дефицита на мъжките полови хормони, който може да се усложни в тази възраст. Според проучвания, нивата на серумния тестостерон намаляват прогресивно с напредването на годините, особено в случаите на наличен метаболитен синдром. Симптомите на този вид синдром включват високо кръвно налягане, повишен холестерол, инсулинова резистентност и склонност към уплътняване на кръвоносните съдове.

Намаляването на синтеза на мъжки хормони от организма често се проявява с еректилна дисфункция, която е комбинирана с намаляване на мускулната сила, загуба на енергия, лесна раздразнителност, отслабване на паметта, склонност към депресия, проблеми със съня. За диагностициране на андрогенния дефицит е необходимо да се определят нивата на тестостерона в кръвта. Заедно с изследването на тестостерон може да се изследва безплатно холестерола на пациентите, които проявят желание да участват доброволно в кампанията. Безплатните хормонални изследвания ще се предлагат на мъже, които не страдат от затлъстяване и захарен диабет. Изследвания ще се проведат в клиниката по Ендокринология на Александровска болница, до която може да се стигне от главния вход на болницата, като се тръгне наляво след преминаването на арката. Кампанията стартира от 27.10.2012 г. и ще се провежда в съботни дни, в часовете между 8 и 11 часа сутринта. Кампанията ще продължи до изчерпване на определеното за нея количество реактиви.

Желаещите да се тестват трябва задължително да се запишат предварително на телефон 0988 940 093. Лицето за контакт е д-р Петя Ангелова. На същия телефон можете да получите повече информация за провеждането на кампанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *