Бързи и лесни начини за красиви очи

Дълги часове пред компютъра, недостатъчен сън, прекаляване с наздравиците – това са само част от причините за зачервените очи. Според специалистите има бързи и лесни начини да се справим с проблема и видът ни да стане отново свеж и привлекателен.

1. Компрес от лед

Загърнете кубче лед в чиста салфетка или носна кърпа и го поставете върху очите. Това бързо и ефективно ще свие разширените кръвоносни съдове.

2. Чаени лъжички

Аналогично на леда действат и чаените лъжички, поставени във фризера за 10 минути.

3. Силен чай

Идеално средство срещу зачервените очи е силният чай (независимо зелен или черен), използван като компрес. Същата работа вършат и пакетчетата с чай.

4. Отвара от лайка

Тази отвара не само помага на зачервените очи, а и отстранява торбичките под тях, както и бръчките. Тя може да се сипе във формички за лед и след това да се използва като компрес.

5. Суров картоф

Това е още едно евтино и ефективно средство срещу зачервените очи. Може да използвате кръгчета от картофа или да го настържете. Между другото картофеното брашно избелва кожата.

6. Прясна краставица

Кръгчета краставица върху очите е доста позната гледка, но отново напомняме, че това е един от най-изпитаните методи и не предизвиква алергия. Не забравяйте първо да охладите краставицата.

7. Витамини

Ако причината за вампирския ви поглед са слаби кръвоносни съдове, снабдете се с витамините С и Р.

Допелхерц® актив Витамини за ОЧИ + Омега-3

 

8. Изкуствени сълзи

Когато зачервените ви очи се дължат на дълги часове, прекарани пред монитора, ще трябва да отскочите до аптеката и да си купите изкуствени сълзи. Изборът е голям, а ефектът много добър. Предлагат се и капки, които свиват кръвоносните съдове, но с тях не бива да се прекалява. Това все пак са лекарства, които имат своите противопоказания и странични ефекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *