Чистият концентрат от рибено масло – ключ към здраве и дълъг живот!

Ползите от омега-3 полиненаситени мастни киселини са отдавна известни. През последните няколко години обаче, тяхната популярност започна да расте със светкавична скорост, а броят на хората, убедили се в благотворното им влияние – да се увеличава все повече.

Е, няма нищо случайно в целия шум около омега-3 – положителното им въздействие върху здравето е всеобхватно и засяга мозъка, зрението, сърцето, костите, сърдечно-съдовата, нервната и имунната системи. Дори да наречем омега-3 „жизненонеобходими”, ще сгрешим – просто думата не е достатъчно силна, за да опише колко огромна нужда има организмът от тях!

Най-важните омега-3 мастни киселини са дълговерижните EPA (ейкозапентаенова) и DHA (докозахексаенова) мастни киселини, открити в мазните риби, морските дарове и водораслите.

Ефекти на EPA и DHA върху мозъка и нервната система – специфики. Нуждаем се от двете омега-3 мастни киселини през всички етапи от живота си, но през различните етапи се променят и нуждите на организма. Ето защо е добре да бъдем наясно с ползите на всяка от тях поотделно.

DHA. По време на вътреутробното развитие мозъкът, централната нервна система и ретината на плода трябва да получават DHA, която обуславя растежа и развитието на детето и след появата му на бял свят, та чак до навършване на петата годинка. Според съвременните здравни препоръки, бременните и кърмещи жени задължително трябва да приемат DHA чрез храната и/или хранителни добавки.

EPA. След навършване на 5-годишна възраст, процесите на развитие на мозъка и централната нервна система вече не са толкова интензивни, поради което и необходимостта от DHA започва да намалява. Тогава започва да се увеличава необходимостта от EPA, която влияе върху поведението (особено по отношение на агресивността), способността за съсредоточаване, запаметяването и обработването на повече информация.

Тъй като подпомага когнитивната функция, ЕРА е фундаментална за деца с проблеми в развитието. Доказано е, че ниските нива на ЕРА при юноши и възрастни корелират с разитието на депресия, дислексия, диспраксия, сърдечно-съдови нарушения, заболявания на костите и ставите, невродегенеративни заболявания като множествена склероза и болест на Паркинсон.

Още ползи от омега-3:

– Сърдечно-съдова система. Поддържат нивата на триглицеридите и кръвното налягане, и регулират сърдечния ритъм. Намаляват нивата на „лошия” холестерол. Подпомагат производството на азотен оксид, което от своя страна насърчава отпускането на кръвоносните съдове и подобрява циркулацията на кръвта.

– Зрение. Поддържат нормалната структура и оптималната функция на очните тъкани.  Подпомагат слъзната секреция, което е важно за извеждане на чуждите тела от очите и предотвратяване синдрома на сухото око. Предпазват очните клетки от UV-лъчите, синята светлина, излъчвана от мобилни устройства и др.

– Кожа. Подхранват клетките на дермата, имат добро хидратиращо действие. Имат силно противовъзпалителни ефекти, благодарение на което облекчават състоянието при акне.

– Кости и стави. Насърчават естественото производство на веществата, важни за по-бързото възстановяване на костите, ставите и тъканите. Тъй като намаляват хроничното възпаление в тялото, са изключително полезни при артрит.

RX Omega-3 Extra Strength (Омега фактор супер концентрат) – толкова чисто, толкова истинско рибено масло! Natural Factors – най-големият производител на природни продукти в Канада представя поредния си топ продукт, част от колекцията рибени масла RX Omega-3. Рибените масла от серия RX Omega-3 са капсуловани по слециалната Enteripure™ технология, която предотвратява разрушаването на омега-3 от стомашните сокове и гарантира целенасочена доставка на активните вещества и оптималното им усвояване!

Продуктът RX Omega-3 Extra Strength съдържа молекулярно дестилиран, супер пречистен концентрат от рибено масло от аншоа, сардина и/или скумрия. Концентратът е източник на омега-3 мастни киселини, от които – ЕРА (400 mg) DHA (200 mg) във всяка капсула.

Концентратът от рибено масло в  RX Omega-3 Extra Strength (Омега фактор супер концентрат) е от фармацевтичен клас. Не съдържа липидни пероксиди и замърсители от околната среда като тежки метали, пестициди, диоксини и полихлорирани бифенили. Не съдържа: глутен,  пшеница,  млечни  продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци, сол, изкуствени аромати, консерванти или ГМО. Без остатъчен рибен привкус.

Разфасовка: 60 софтгел капсули. Дозировка и приложение: По 1 капсула 2 пъти на ден. Официален вносител за България: Гео Нутришън ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *