Д-р Флудрекс ви съветва и ви подарява чай botanical

1

Когато боледувате от обикновена настинка или грип, препоръчително е да преустановите приема на храна през острия стадий (това са първите два дни). Усилието на целия организъм е насочено към справяне с нашествениците – вируси и бактерии. Не го натоварвайте допълнително със задачата да преработва и храна, защото имате достатъчно резерви за два дни.

2

Ако все пак усетите апетит, изберете лека храна – прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове, бульони, супи, каши.

3

Пийте горещ билков чай, толкова горещ, колкото можете да понесете. Чаят освен с действието на активните съставки на билките, ще предизвика и обилно изпотяване. Така се изхвърлят повече токсини, а и телесната температура спада.

4

Често взимайте топъл душ – след всяко изпотяване. Освен, че ще ви освежи, той ще подпомогне за ефективното чистене от токсините.

5

Приемайте симптоматични лекарства, съдържащи парацетамол и витамин С. Един отличен избор би бил Флудрекс!

6

 На третия ден е добре да включите повече плодове и зеленчуци в межюто си.

7

В случай, че не сте привърженик на здравословното хранене, задължително е да включите приема на поливитаминен препарат. Ако ви мъчи кашлица, може да я облекчите със сироп Експекторанс No5, в чийто състав има корени от медицинска ружа и мащерка, известни с действието си за облекчаване дразненето на мукозните мембрани. Сиропът се предлага в аптеките и е на достъпна цена!

8

Ако пушите, спрете цигарите и избягвайте да стоите на задимено – това ще влоши симптомите. Избягвайте и употребата на алкохол, за да не товарите тялото (и особено – черния дроб) излишно.

9

Приемайте много течности – предимно чай, вода и бульони. Течностите подпомагат отделянето на мукус и са нужни на организма, за да се избегне дехидратация.

10

Правете си гаргара с топла подсолена вода или лайка няколко пъти на ден, за да облекчите болките в гърлото. Особено ефективна е гаргарата с Йодаспетадон 10% в пропорция една лъжица Йодасептадон 10% и 8 лъжици вода. Йодасептадон 10% можете да закупте от всяка аптека (в малка разфасовка от 20мл или в голяма от 100мл.)

11

Проветрявайте редовно помещението, в което стоите, дори навън да е много студено. Изследвания доказват, че въздухът вътре е от 2 до 5 пъти по-замърсен от въздуха отвън, дори и в големия град.

12

Почивайте достатъчно, особено докато сте с температура. Почивката помага на тялото да се справи с инфекцията.

Близо 90% от всички дихателни инфекции се причиняват от вируси. Маслата от мащерка, розмарин, мента, чаено дърво, евкалипт, бергамот, черен пипер и маточина унищожават повечето вируси. Лимоновото и евкалиптовото масло помагат срещу стафилококи, стрептококи и пневмония. Правете антисептична гаргара или инхалация с 2% разтвор.
Инхалация: в съд с вряща вода поставете 3-6 капки от избраното етерично масло и покрийте главата си с кърпа, като се наведете над съда и дишате дълбоко. Докато пътувате или сте някъде навън, вдишайте изпаренията от носна кърпичка, на която сте накапали предварително масла.

Посетете www.fludrex.com, където ви очаква добрия д-р Флудрекс. Бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *