Домашни маски за лице

Те са лесни за направа, освен това съдържат изцяло натурални съставки, които помагат на кожата да бъде здрава и сияйна.

 

Маска с краставица – за суха кожа
Малка краставица се настъргва на ситно, смесва се с 1 чаша овесено брашно и 1 лъжица кисело мляко. Нанася се върху лицето и се оставя да действа 30 минути. Изплаква се с топла вода.

Маска с мед – за всички типове кожа
Върху влажна кожа се нанася пласт пчелен мед. Оставя се да действа 5 минути. Изплаква се добре с топла, а след това и със студена вода.

Маска с кисело мляко – за мазна кожа
Смесва се ½ чаша кисело мляко с 1 лъжица мая докато се получи фина паста. Нанася се върху лицето с кръгови масажни движения и се оставя да действа 5 минути. Изплаква се с топла вода.

Маска с банан – против бръчки

Добре узрял банан се смачква много добре на каша, нанася се върху кожата на фин слой и се оставя да действа 10 минути. Изплаква се с топла вода.

Маска с авокадо – за всички типове кожа

Авокадото се смачква на каша и се нанася върху кожата. Оставя се да действа 15 минути и се изплаква с топла, а после със студена вода.

Маска с овесено брашно –за мазна кожа
2 лъжици овесено брашно се смесват с 1 лъжица сода бикарбонат, добавя се малко вода, за да се получи паста.

Нанася се с масажни кръгови движения върху влажна кожа, подобно на скраб за лице. Изплаква се с топла вода.

Маска с лимонов сок – за всички типове кожа
Сокът от ½ лимон се смесва с 1 белтък. Нанася се върху лицето на тънък слой и се оставя да действа, докато започне да изсъхва. Измива се с топла вода.

Маска с кисело мляко и банан – за суха кожа
¼ банан се смесва с ½ чаша кисело мляко и 1 лъжица мед. Нанася се върху лицето, оставя се да действа 10 минути и се изплаква с топла вода.

Скраб от краставица – за всички типове кожа
Настържете 1 краставица на ситно и смесете с 1 лъжица захар. Нанесете с масажиращи кръгови движения и оставете да действа 10 минути. Изплакнете със студена вода. (Може да се използва и върху лактите и коленете.)

Почистващ „тоник“ с грозде – за всички типове кожа

Вземете няколко изстудени гроздови зърна и ги разрежете на половинки. С вътрешността нежно обтрийте кожата си като не пропускайте и устните. Не правете това в околоочната зона. Изплакнете със студена вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *