Домашни рецепти за красотата на очите

Препоръчваме Ви да опитате:

 

 

Кожата на очите е много деликатна и нежна. Тя разполага с много малко мастни жлези, което означава, че е по-податлива на сбръчкване и раздразнения. Бръчките около очите се получават от мимики, от студ, от дехидратация, от слънчевата радиация. Има натурални съставки, които можете да използвате за освежаване на очите, за разкрасяване и за премахване на торбичките, които се получават от недоспиване и задържане на телесни течности.

Охладени чаени пакетчета
Използвайте силна настройка от зелен или черен чай, или билкова отвара от лайка, за да освежите погледа и да успокоите очите. Зеленият и черен чай съдържат танини и кофеин, които действат стягащо на деликатната кожа и свиват кръвоносните съдове. Накиснете пакетчета чай във вряща вода за 3-4 мминутки и изчакайте отварата да се охлади. Използвайте пакетчетата върху зоната на очите или поставете тампончета от памук, напоени с отварата. Оставете да охлажда очите десетина-двадесет минутки и нанесете крем за очи.

Изстудени метални лъжици
Металът е добър проводник и поставен върху кожата изстуден, той охлажда и отнема топлината, като по този начин свива кръвоносните съдове. Това редуцира зачервяването и подпухнатостта. Поставете лъжиците в чаша с вода с ледени кубчета и ги оставете да се охладят. Поставете по една лъжица върху всяко око и оставете да действа, докато лъжиците се затоплят. Топлите лъжици поставете във водата и използвайте нови.

Прясно мляко
За освежаване на погледа от съществено значение е температурата, тъй като студените течности свиват съдовете и освежават кожата на очите. Освен по този способ, студеното прясно мляко хидратира кожата и я почиства от натрупаните нечистотии. Използвайте пълномаслен продукт чрез напоени тампончета или чрез ледени кубчета. Поставете тампончетата върху очите или минете с ледчетата, като попивате топящите се течности.

Сурови картофи
Резенчетата суров картоф редуцират торбичките под очите. Поставете парчетата върху очите и ги оставете за поне десет-двадесет минутки, като можете да напръсквате регулярно със студена минерална вода.

Яйчни белтъци
Белтъците на кокошите яйца стягат кожата и я омекотяват. Те са богати на витамини и подобряват циркулацията. Разбийте на пяна два белтъка и нанесете пяната с пръсти или с четка върху проблемните зони и зоните с бръчки пачи крак. Оставете сместа за десетина-двадесет минутки, като не я оставяте да причини неприятно опъване на кожата на очите. Почистете пяната с памучен тампон, напоен с лосион или с вода.

 

Резенчета от краставици
Едно от най-използваните от жените средства за красотата на очите. Те редуцират подутините и раздразненията заради високото съдържание на вода, минерали и витамини. Използвайте резенчета краставица върху очите и ги оставете за двадесетина минутки, като е още по-хубаво да ги охладите преди употреба в хладилник. Почистете кожата с тампонче от памук, напоено с чай от лайка.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *