Домашни средства срещу уморени очи

Ако се налага да работите на компютър, четете много или не спите достатъчно, от това страдат най-много вашите очи. За да ги успокоите и да възвърнете техния блясък, можете да използвате достъпни средства. Вижте няколко идейки.

Памучни тампони с прясно мляко
Старо средство срещу уморени очи е студеното прясно мляко. То съдържа натурални успокояващи съставки, като протеини, аминокиселини и млечна киселина. Натопете памучен тампон в студено прясно мляко и го сложете върху очите си за 10 минутки. Добре е да сложите под главата си кърпа, за да попива млякото.

Маска за очи с резени краставички
Традиционната техника срещу уморени очи може да ви се струва като клише, но тя действа неоспоримо. Сложете краставица в хладилника за няколко часа, след това срежете от нея няколко не много дебели резена. Сложете резените краставица върху очите си за няколко минутки. Ако тази техника ви се струва твърде неудобна, изцедете сока и напоете 2 тампона с него, преди да ги сложите върху уморените си очи.

Охладени ягоди

Изстудените ягоди са не само вкусни, но полезни за кожата. Ако се събудите с уморени и подути очи, нарежете на тънки резени няколко ягоди от хладилника и ги сложете под очите си за няколко минутки. Ягодите съдържат алфа хидрокси киселини, които изглаждат кожата и редуцират подуването.

Охладени пакетчета чай лайка
Лесен начин да се справите с уморените очи е да запарите 2 пакетчета чай от лайка. След като ги охладите ги сложете върху очите си и стойте така поне 20 минутки. Лайката съдържа противовъзпалителни съставки и действа срещу подутите очи и тъмните кръгове под очите. Когато пакетчетата се стоплят, можете да ги сложите във фризера за няколко минутки и да ги употребите пак.

Резенчета от ябълка

Ябълката е не само вкусна, но полезна за уморените очи. Резенчетата от ябълка не е толкова популярно средство срещу подути очи, колкото краставичните резенчета, но те действат много ефективно. Ябълката съдържа танини, които редуцират тъмните кръгове и подхранват кожата около очите. Преди да нарежете ябълката, сложете я в хладилника, тъй като хладината на резенчетата подсилва ефекта.

Козметика за очи
Ако искате да комбинирате домашната козметика с такава от магазина, можете да купите маска за очи, която съдържа гел и може да се охлажда в хладилника. Така тя охлажда зоната около очите за по-дълго време, без да се налага да слагате кърпа да попива течност, за да не се изцапате. Друга подходяща козметика е под формата на рол он и съдържа съставки, които стягат кожата и премахват умората около очите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *