Домашно направена скраб за лице

Препоръчваме ви:

Всички знаем колко полезна е морската сол в това студено време. Може да си напарим краката с нея, при настинка или при обувки, които пропускат. А ако вече имаме хрема можем  да си направим малка торбичка със морска сол, за да облекчим болящите синуси. Но много малко от нас знаят, че с морска сол можем да си направим и скраб за лице, с която да накараме то да сияе, дори и в мрачните зимни дни.

Както е известно солта е силен ексфолиант, но винаги използвайте точно морска сол в тези рецепти, обикновената кухненска сол няма да ви свърши работа.

Трябва ви 1/8 чаша пълна със морска сол, но не на кристали. Друго, което ви трябва е ябълков оцет. Една или две лъжици нарязана мента, най-добре е ако може да е прясна. Но ако не може да намерите, то и сушена би ви свършила работа.

Нанесете солта и ментата в малка купичка, сложете достатъчно оцет, така че да омекне солта и разбъркайте, докато не стане на каша. След това нанесете нежно върху кожата. После изплакнете сместа от лицето си с топла вода. Останалата част от сместа оставете в хладилника и може да я ползвате още 3 дена.

Оцетът в случая играе ролята на смесител, а ментата се бори с възпаленията и е позната с противовъзпалителното си действие още от древността.

За да получите прекрасен домашен ексфолиант е добре да изберете органичен ябълков оцет, за да може всички съставки да са естествени. Така приготвеният скраб ще е напълно еко. Не е нужно да давате пари в скъпите магазини за козметика, където информацията на етикета не винаги е ясно написана или някои продукти могат да ви причинят определени алергии по кожата.

Пробвайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *