Ечемик

Ечемикът е очна болест, която представлява малък абсцес в основата на миглите. Придружават го болка и оток.  Не е сериозно заболяване, но се повява, когато организмът ви е изтощен и имунната ви система е отслабнала. Това е сигнал, че трябва да я подсилите.

Той се излекува като се пука и гнойта изтича, но може и заздравяването да е бавно. При липса на лечение остава върху клепача от 7 до 10 дни.

Ако често ви се появяване изчакайте само да отминава, но се сдобийте и с витамини и имунно стимуланти, за да отмине слабостта ви имунитета ви.

Трябва да се внимава при употреба на общи хавлиени кърпи и ниска хигиена, които също могат да ви го причинят.  Не бива сами да се опитвате да го пукате, но  ако се пукне сам, изтрийте потеклия секрет внимателно.

Може да си направите успокояващ компрес като сложите памук с дървена лъжица, след това я увийте с бинт и я потопете в билков чай. Оставете я на окото за около 5 или 10 минути. Може да ядете по две скилидки чесън, което ще ускори лечението като зависи имунитета ви по естествен път. Може също да пиете чай от ехинацея и мента.

Народната медицина ни съветва да разтриете със златен пръстен няколко пъти на ден. Не след дълго болката ще намали и ечемикът ще изчезне. Опитайте се да хванете в начален стадий преди пъпчицата да се подула много  може да предотвратите понанатъшната му поява.

Поставете топла кърпа на очите си, няколко пъти на ден.

Може да ползвате семена от кориандър, като сварите една супена лъжица от него и плакнете очите по 3 или 4  пъти на ден.

Ако имате достъп до листата на алое, наложете листото върху болното око.

В хладилника също се крие лек, вземете белтъка от суровото око и го сложете в памучна кърпа, налайте до три пъти на ден за 15 минути.

Картофът също може да ви е помощник, настържете го и го сложете като компрес на болното око. Веднага ще намали инфекцията и отока. Парчета от картоф помагат и за уморени очи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *