Ехинацея и прополис укрепват организма

До седмата си година детския организъм е уязвим към вирусни инфекции, поради неукрепналата им все още имунна защита.

Имунитетът на детето зависи до голяма степен от правилното му отглеждане. Битовите условия трябва да са достатъчно хигиенични, а храненето балансирано.

 

Ехинацеята и прополисът са едни от най-важните съставки за имунитета.

 

Ехинацеята (Echinacea) е използвана като лечебно растение още от индианските племена. За лечебни цели се използват стъблото, цветовете и корените – укрепват имунната система на организма и предпазват от инфекции. Специалисти твърдят, че профилактичното прилагане на билката може да намали риска от ринит с 58%, а нейното прилагане по време на заболяване намалява два пъти продължителността му. Освен това в медицината е известно, че растението действа положително при кашлица и главоболие. Ехинацеята влияе благоприятно и върху трудно лечими и нелечими със съвременните конвенционални средства хронични хепатити, хронични бронхити, хронични пиелонефрити, синузити и много други вирусни заболявания като рецидивираща херпесна инфекция например.

Прополисът е уникално вещество, което се добива от пчелите, извличайки растителна смола. Няма случаен продукт, създаден от тях. Прополисът има широк спектър на действие върху целия ни организъм, върху всичките му органи и системи.

Ние Ви предлагаме един продукт богат на тези съставки, а ето и малко информация за самия него:

Immunomix Plus Pediatric е специална хранителна добавка за деца, под формата на вкусен сироп, съдържаща мощен патентован комплекс от екстракти от ехинацея, черен бъз и слез, която стимулира естествените защитни сили на организма и спомага за правилното функциониране на имунната система.  Имуномикс Плюс Сироп за деца е перфектно средство за подсилване на имунитета през грипните периоди. Имуномикс Плюс Сироп повишава устойчивостта на организма към вируси и бактерии, предпазва от болести и спомага за по-лекото преминаване на болестта и по-бързото възстановяване след боледуване. Изцяло натуралната формула на Имуномикс Плюс Сироп е съставена от лиофилизиран мултифракционен екстракт от ехинацея палида (Echina2-LMF), лиофилизиран сок от черен бъз и лиофилизирани вещества от слез. Echina2-LMF е титриран до 2 от най-добрите имуномодулиращи съставки ехинакозид и полизахариди, които повишават съпротивителните сили на организма срещу бактерии и вируси и развитието на инфекции. Ехинакозидът има антибиотично действие, като неговия ефект се сравнява с този на пеницилинът. Ехинацеята е позната от дълбока древност със своето положително въздействие върху имунната система и дихателната система и е използвана като средство за облекчаване на симптомите при настинка и грип. Ехинацеята действа антимикробно и противовирусно, повишава имунитета, подобрява бариерните функции на лигавицата на бронхиалната лигавица, подкрепя дейността на белите кръвни телца и допринася за поддържането на нормалното състояние на дихателните пътища. Черният бъз е един от най-мощните природни имуностимулатори и антиоксиданти. Черният бъз е богат източник на антицианинови съединения, флавоноиди, гликозиди, минерали, микроелементи и голямо количество витамин C, които допринасят за правилното функциониране на имунната система и дихателната система. Черният бъз стимулира обмяната на веществата, действа като природен диуретик, подкрепя сърцето и кръвоносните съдове и спомага за понижаване на високата температура. Слузните вещества на лиофилизираният екстрат от слез има противовъзпалително действие и е ефективен при възпалеия на дихателните пътища, като кашлица, ангина, пресипнал глас и други. Имуномикс Плюс Сироп за деца не съдържа консерванти, изкуствени оцветители и аромати и е с приятен аромат на лимон и ягода.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *