ГИНКО БИЛОБА И ГРОЗДОВО СЕМЕ – ИДЕАЛНАТА КОМБИНАЦИЯ

Екстрактите Гинко Билоба и Гроздово семе – идеалната комбинация при затруднена концентрация, сърдечно-съдови проблеми и студени крайници


Гинко Билобата е най-старият познат дървесен вид, известен с лечебните свойства на листата си. Днес, след направени над 300 изследвания в Западна Европа, екстрактът, извличан от листата на растението е най-разпространената съставка на фармацевтични и фитопродукти.

Стотоците изследвания, проведени в Германия и Франция, показват един и същ резултат- екстрактът от Гинко Билоба подобрява кръвообръщението, най-вече към мозъка и крайниците и спомага за усилване на паметта.Установено е, че екстрактът спомага за снабдяването на мозъчните клетки с глюкоза, която е жизнено необходима за правилното функциониране на мозъка и ценралната нервна система. В същото време екстрактът подобрява трансмисията на нервни сигнали между мозъчните клетки и така допълнително стимулира мозъчната функция.

През 1998 година Бари С. Окен – учен от Университета за научни изследвания, засягащи здравето в Орегон провежда повече от 50 изследвания, включващи пациенти с диагноза деменция или начална фаза на Алцхаймер. Всяко от тези изследвания показало подобрение при пациентите, приели стандартизирания екстракт от Гинко Билоба. Установено било, че ефектът на Гинко върху болните е идентичен с този на медикаменти, съдържащи донепецил, който се използва за забавяне на дегенерацията на мозъчните клетки при пациенти с Алцхаймер. Екстрактът от Гинко става предпочитан от милиони хора по-света, страдащи от загуба на памет и Алцхаймер, тъй като за разлика от лекарственото средство се продава без рецепта и е с растителен произход, което изключва страничните ефекти, характерни за лекарствените препарати.

Биоактивните съставки на Гинко Билобата не позволояват образуването на съсиреци и тромби в кръвоносните съдове като в същото време подобряват еластичността им и тяхната проходимост. Това прави екстрактът изключително препоръчителен за хора, преживяли инфаркт или инсулт, както и за хора, попадащи в рисковата група на тези заболявания. Приема се също от страдащи от атеросклероза и хипертония (високо кръвно налягане).

Екстрактът подобрява кръвооросяването на крайниците, благодарение на което успешно се бори срещу болестта на Рейно, известна още като „синдром на студените крайници”. Приемът на екстракт от Гинко показва и положителни резултати при възрастни хора със затруднения при ходенето, поради нарушено кръвообръщение в долните крайници, което причинява болки и подуване на краката.

Листата на Гинко съдържат два вида биоактивни вещества – флавоноиди и терпеноиди, които имат изявени антиоксидантни свойства, т.е. улавят свободните радикали и предпазват клетките от стареене и увреждания. Установено е, че свободните радикали играят роля при възникването и развитието на много болести, включително сърдечни заболявания, рак, Алцхаимер, деменция. Антиоксидантите, открити в Гинко Билоба неутрализират свободните радикали, причина за тези здравни проблеми.

Екстрактът от гроздово семе е натурална растителна субстанция, която е с концентрирано съдържание на олигомерни проантоцианиди (ОПЦ)- вид флавоноиди. Те са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките от разрушителното действие на свободните радикали и подпомага нормалната циркулация на кръвта към малките периферни кръвоносни съдове (капиляри).

ПЦО се разграждат веднага в стомаха и попадат в кръвоносната система, която ги разнася до всяка, клетка, тъкан и орган. Престоя в тялото им е 72 часа като за това време те се усвояватнапълно от организма. Сами по себе си имат антиоксидантни свойства, подсилени допълнително със способността им да консервират и регенерират Витамин С и Е, които по принцип имат много кратък живот в човешкото тяло. Оказва се, че екстрактът от гроздово семе е 20 пъти по-силен от витамин С и 50 пъти по-силен от витамин Е.

ПЦО са едни от малкото антиоксиданти, които преминават през стените на клетките на мозъка и на кръвоносните съдове и предпазват нервните тъкани. Има противовъзпалително и антиалергично действие (блокират ензима, отговорен за освобождаването на хистамин в клетките на тялото) .

Екстрактът от гроздове семе спомага за по-бързото зарастване на рани по кожата като стимулира по-бързата регенерирация на наранените кръвоносни съдове. Гроздовото семе забавя стареенето на кожата, благодарение на антиоксидантните си свойства.

Проантоцианидите правят кръвоносните съдове еластични и това води до намаляване на кръвното налягане, подобряват проходимостта на кръвоносните съдове, предпазва от образуване на плаки и тромби в артериите, заздравява стените на вените като предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри (варици).

Единственият продукт на българския пазар, който съдържа и двата екстракта е Ginkgo Vin. Друго предимство на продукта е високото съдържание на екстрактите в една таблетка- Гинко-100 мг, Гроздово семе-50мг.

Двата екстракта, съдържащи се в Ginkgo Vin са внесени от Швейцария. Техният произход и дозировка в една таблета гарантират положителен ефект при болест на Алцхаймер, загуба на памет, нарушена концентрация, нарушено кръвообръщение, атеросклероза, хипертония, сърдечно-съдови заболявания, студени крайници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *