Грешки по време на цикъл, които правите всеки месец

Не сменяте тампона или превръзката достатъчно често

И превръзките, и тампоните предоставят идеална среда за развитието на бактерии. Колкото по-дълго ги носите, толкова по-бързо растат бактериите. Препоръчват се смяна на всеки 4 до 8 часа.

 

Използвате ароматизирани продукти

Разбира се, всеки иска да мирише приятно, но ароматизираните продукти трябва да се избягват. Те могат да предизвикат бактериални или гъбични инфекции, както и да съдържат вредни химикали

Измивате се с душ-гел или сапун

Това ще ви помогне да се почистите по-добре и да прикриете мириса за кратко. Но подобни продукти съдържат ароматизанти, оцветители и парабени, които могат да причинят алергии или нарушения в работата на ендокринната система. Отдолу се мийте само с топла вода. Така ще избегнете унищожаването на полезните бактерии във вагината, които помагат да се предпазите от инфекции. Ако имате някакви притеснения, посъветвайте се с лекар.

 

Пиете лекарства срещу менструалните болки

По-добре е да се откажете от тях. Въпреки че облекчават болезнените усещания, носят риск от язви, сърдечен удар или инсулт, бъбречни и чернодробни проблеми. Вместо да се тъпчете с хапчета, увеличете приема на калций, магнезий и витамин В6 по време на цикъла.

 

Пиете кафе

Кофеинът може да ви дехидратира и да влоши симптоми като главоболие, безпокойство, трудно заспиване. Намаляването на кафето и чая по време на месечния цикъл може да помогне за облекчаване на безсънието, напрежението и безпокойството.

Не спите достатъчно

Трудно е да се наспите с хормоналните промени, коремните спазми и нервността, които изпитвате по време на цикъл. Но добрият сън е много важен през този период, защото помага на тялото да се възстанови и засилва имунната система. Добрата почивка и 7-8 часа сън ще направят месечния цикъл по-поносим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *