Грешки в грижата за кожата, които да избягвате

Препоръчваме ви:

Всеки, който иска да има добре изглеждаща кожа, трябва да полага повече грижи за нея. Въпреки това има моменти, в които тези усилия не са достатъчни или грижите не са правилни. Ето някои от най-често срещаните грешки в грижа за кожата.

Неизползване на слънцезащитни продукти
Употребата на слънцезащитна козметика е един от най-добрите начини за защита на кожата от вредното влияние на слънчевата светлина, която състарява клетките на тъканите. Тази козметика трябва да се използва редовно и задължително трябва да се покриват всички зони, които са изложени на слънце, включително ушите и устните. Освен това радиацията е навсякъде, затова независимо дали сте на плажа или шофирате, трябва да използвате слънцезащитни продукти.

Пушене
Пушенето не е вредно само за здравето, но и за кожата. В повечето случаи пушачите изглеждат по-възрастни, отколкото са. Пушенето може да унищожи полезните витамини и хранителни вещества в организма, което да доведе до появата на торбички под очите и загуба на естествения блясък на кожата. Освен това пушачите са по-предразположени към появата на старчески петна по кожата.

Заспиване с грим
Много жени са правили тази грешка повече от един път и след това съжаляват. На сутринта често се появяват тъмни кръгове под очите, а бръчките се увеличават. Затова винаги имайте близо до леглото си пакет с кърпички за почистване на лице.

Недостатъчно сън
По време на сън клетките на кожата се подновяват. Ако не получавате достатъчно сън, спирате или възпрепятствате този процес, което може да доведе до поява на тъмни кръгове под очите и до увеличаване на дълбочината и броя на бръчките.

Къпане с гореща вода
Ако се къпете с гореща вода, колкото и да ви е приятно усещането, това вреди на състоянието на вашата кожа. Горещата вода на душа или ваната уврежда кожата и й отнема влагата. Един горещ душ отнема от кожата натуралната й мазнина, която я защитава и често я оставя зачервена и суха. За да защитите кожата си, взимайте бърз душ с хладка вода и не използвайте силен сапун.

Премахване на пъпките
Почистването на пъпките по кожата с мръсни ръце ще влоши състоянието ви, ако имате акне. Ако инфекцията е тежка, може дори да се наложи посещение при лекар. Ако премахнете няколко пъти една пъпка, като я разчоплите без да я дезинфекцирате добре, най-вероятно ще ви остане неприятен белег по кожата, който ще стои дълго.

Не почиствате козметичните си инструменти
Козметичните инструменти се замърсяват бързо, както всичко друго, което има досег с бактериите по кожата и с натрупаната по нея мръсотия. Дори да ви изглеждат чисти на пръв поглед, всъщност най-вероятно повърхността им е пълна с бактерии. Ето защо трябва да почиствате редовно всички четки и апликатори за гримиране, четки за коса и тампони за нанасяне на руж и пудра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *