Грижете се за косата си, без да харчите много пари

Препоръчваме ви:

Не е необходимо да харчите всеки месец цяло богатство, за да се грижите качествено за косата си. Можете да направите промени в грижата за своята коса, които няма да развалят външността и здравината й, но ще ви спестяват средства от съставки, които постоянно купувате за нея. Ако обичате някоя по-луксозна марка, не е нужно да се отказвате от нея, но не харчете пари за ненужна козметика.

1. Следвайте инструкциите върху опаковката
Няма нужда да ползвате много шампоан, за да измиете качествено косите си, достатъчно е да масажирате скалпа малко количество, докато се разпени хубаво. Ако миете косата си ежедневно, не е нужно да нанасяте шампоана два пъти, а понякога можете да изплакнете косата си само с вода. Това е особено добра тактика, ако употребявате луксозна стока, която струва повече, тъй като ще я ползвате повече време. За балсами и маски за коса следвайте инструкциите върху опаковката на козметиката. Балсамът се слага само по връхчетата на косата, а маската се слага само в корените й, така че не прекалявайте с дозата. Понякога твърде много от една съставка не само не е полезна за косите, но може да ги сплесква и омазнява.

2. Купувайте на едро
Ако ползвате често определена козметика и знаете, че марката си струва, можете да купувате на едро, като се комбинирате с някоя приятелка, или да купувате по-големи опаковки. Това ще редуцира цената за грижата ви за вашата коса за месеца.

3. Домашно приготвена козметика
Освен много приятно, приготвянето на домашни смеси за грижа за косата е полезно за ежемесечния бюджет. Освен това не съдържат консерванти, аромати и дразнещи съставки, тъй като избирате какво да включите в сместа. Особено добре се отразяват на косата терапиите с горещи масла, които можете да правите вкъщи, а маските с масло, жълтък и мед се грижат чудесно за косите.

4. Икономия
Ако употребявате скъпа козметика, можете да я ползвате икономично, като я употребите докрай. Когато шампоанът или балсамът в бутилката свърши, сипете малко вода и разтръскайте. Разтворът от остатъците на козметиката по стените на бутилката можете да употребите за 1- 2 измивания на косата. Ако ви се струва незначителна промяна, помислете колко пъти измивате косата си с остатъците и как можете да си спестите по половин опаковка.

5. Триковете на професионалните фризьори
Ако ползвате серум за къдрави коси или пяна за обем, може би сте забелязали, че щом решите да нанесете съставката върху косата си за втори път, косата се сплесква и прическата не стои добре. Някои съставки могат да са твърде силни за косите, затова вместо да нанасяте втори път козметиката, намокрете ръцете си и минете с длани през косата си. След това изсушете. Така не само ще деактивирате съставките, но няма да се налага да употребявате двойна доза. Не ползвайте балсама в корените на косата, а маската не употребявайте по дължината й. След като обработите къдриците си ги оставете да изстинат, преди на ги напръскате с лак, за да не се изправят.

6. Козметични мостри
Не хвърляйте мострите, които получавате в магазина, тъй като те могат да се употребяват за едно измиване на косата. Така не само можете да пробвате нова козметика, но ще разнообразите грижата си за косите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *