Изгорете калории за 5 минутки

Препоръчваме ви:

 

За всеки, който има проблеми с наднорменото тегло и има желание да отслабне, броят поети и изразходвани калории е от съществено значение. Ако нямате много време за дълга тренировка, можете да пробвате няколко кратки активности, които горят калории дори ако тренирате само няколко минутки. Представяме ви кратка справка, от която можете да се информирате колко калории можете да изгорите за 5 минути при извършването на различни дейности.

Танцуване. Танцувайте за удоволствие на любимата си музика, бавна или бърза. Ще се почувствате по-добре, а и ще сте изразходили 45 калории за кратко време.
Клякане. С извършването на упражнения за клякане, вертикално или странично, за 5 минути ще изгорите 45 калории.
Бягане. Бягането може би е най-практикуваното упражнение за изгаряне на калории. С него ще изразходите 62 калории.
Почистване на сняг. Освен че ще почистите от снега и ще се сгреете, с извършването на тази дейност ще изгорите 34 калории.
Скачане на въже. Подскачането на въже е едно от най-ефективните упражнения за изгаряне на калории. Същевременно то не изисква специално оборудване за тренировка и е лесно за изпълнение, а ще изгорите 68 калории.

Пазаруване. Освен самото удоволствие от шопинга, при пазаруване можете да изгорите 23 калории, докато търчите с торбите с покупки и пробвате нови дрешки. Кой казва, че пазаруването е безсмислено??
Почистване с прахосмукачка. Малко хора харесват да чистят вкъщи редовно, но за извършването на тази дейност с прахосмукачка организмът може да изразходи за няколко минутки 20 калории. 
Разкършете се. Ако не можете да отделите време за тренировки, отдайте се на танци в кухнята, докато готвите или докато чакате храната да се размрази. Няколко минутки в бързи движения ще ви отърват от 26 калории.
Бой със снежни топки. Можете да изгорите 34 калории по време на веселба навън, само като си спретнете забавен бой със снежни топки в парка или в градината зад къщата

Изкачване на стълби. Много ефективно и често препоръчвано упражнение за редуциране на наднорменото тегло, което може да изгори 36 калории.
Почистване. За нула време ще изгорите 23 калории, докато почистите кухнята в най-основната й част.
Балансиране върху надуваема топка. Това е дейност, която е много модерна напоследък, тъй като изисква само топка за аеробика и малко място в стаята. Можете да тренирате пред телевизора или докато чакате храната да се изпече, а ще изразходите 58 калории.
Пързаляне с шейна. Можете да изгорите 40 калории със забавни игри навън. Затова когато има сняг вземайте шейната и излизайте навън.
Джогинг. Даже ако бягате на място, можете да се отървете от 45 калории. Това е една от дейностите, която хората, които имат проблеми с наднорменото тегло, редовно практикуват. Тренировката има доказан ефект.

Гимнастически мост. С това упражнение ще повишите гъвкавостта на тялото си. Същевременно с това ще изразходите 20 калории.
Тенис на маса. Практикуването на тази много динамична игра, която може да се играе на закрито в стая, ще допринесе за изгарянето на 23 калории.
Лицеви опори. Правенето на лицеви опори е комплексно упражнение, с което тренирате много мускулни групи. То ще ви помогне да изгорите 45 калории в борбата с килограмите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *