Как да изберем перфектният фон дьо тен за нашата кожа? – 1 част

Мус? Стик? ВВ крем?  Избирането на най-подходящия фон дьо тен може да се окаже доста трудно, изнервящо, а понякога дори невъзможно. Поради голямото изобилие на марки, цветове, покритие и текстура жените винаги са изпитвали трудност в определянето на най-добрият продукт. Сега те съществуват и под най-различни форми, които правят правилният избор още по-труден.

Цвят

В магазина грабнете 3 цвята: един, който изглежда най-сходен с цвета на кожата ви, един по-светъл и един по-тъмен. Драснете по 1 линия на лицето си и тази от трите, която изчезне,  е най-добрият избор за Вас. В случай, че няма тестери наложете шишенцата под брадичката си.

1. Мус

Покритие:  Средно

Предимства:  Кремообразни версии – смесица от пудра и емолиенти са най-доброто средство за мазна кожа, като освен всичко имат и матов или полу-матов ефект. Те са много леки, като консистенция, поради особената им въздушна структура. Първо втрийте малко количество между върховете на пръстите си, затоплете муса, след което разнесете равномерно на цялото лице.

Ние Ви препоръчваме:

La Roche Teint Матиращ фон дьо тен мус

2. Серум

Покритие: Леко, ефирно

Предимства: Невероятен за зряла кожа, също така се борят безпроблемно с обезцвяването на кожата, заличвават бръчките, тъй като леката текструра не се натрупва във финните линии и не ги подчертава. Съдържат в повечето случаи съставки против стареене на кожата. Поради ефирната си консистенция не заличават много добре тъмните петна по кожата и белези.

Ние Ви преоръчваме: Bourjois Healthy Mix Serum 30ml

3. Стик

Поктитие: Пълно

Предимства: Малка и лесна за пренос опаковка. Изключително лесно и чисто нанасяне.  Кремообразната структура предлага висока концентрация на пигменти, които от своя страна осигуряват 100% покритие и издържливост на цвета. Покрийте недостатъците или цялото лице – изборът е Ваш.

Ние препоръчваме:

Vichy Dermablend фон дьо тен стик

4. Крем

Покритие: Пълно

Предимства: Обогатен с полезни минерали, той покрива всички недостатъци по кожата – от бледите петна до тъмните кръгове под очите. Тъй като е с гъста и мазна консистенция, това подпомага запазването на цвета за по-дълго (няма риск от образуване на петна по кожата след няколко часа престой на кожата) Идеални за суха кожа. Използвайте количество, колкото грахово зърно – колкото по-малко количество използвате, толкова по-добре.

Ние препоръчваме:

La Roche Toleriane хидратиращ фон дьо тен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *