Как да измивате косите си със сода и оцет

Препоръчваме ви:

Някога хората не са разполагали с разнообразната козметика, с която разполагаме днес, но косите им са били плътни, здрави и лъскави, тъй като не са слагали по тях вредни химически съставки. Все повече хора предпочитат да се откажат от луксозната козметика, която куп манекенки рекламират по телевизията, а мият косите си с натурални съставки. Вижте идейка как да почиствате косата си с оцет и сода за хляб, като можете да вложите билкови отвари за повече здравина.

Ако проверите какво има в шампоана, който ползвате, но знаете характеристиките на съставките, ще се почувствате така, сякаш изливате върху себе си отрови. В често употребяван шампоан на известна марка могат да се видят следните съставки: Water, Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamide MEA, Glycol Distearate, Dimethicone, Fragrance, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Cetyl Alcohol, Polyquaternium-10, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Ammonium Xylenesulfonate, Disodium EDTA, PEG-7M, Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone. Почти всички съставки са химически и могат да имат отрицателно въздействие върху тялото.

Натуралната техника на измиване на косата с оцет и сода може да премахне сухотата на скалпа и да възвърне еластичността на косите ви. Много хора се притесняват, че така косата им ще е твърде мазна и няма да премахнат замърсяването по нея, но това не е проблем, тъй като косите се почистват, без да се премахва напълно мазнината, която поддържа лъскавината им.

Как да изготвите сместа за измиване на косата
Смесете в съд 1 супена лъжичка сода за хляб и 1 чаша вода. Разбъркайте добре и нанесете върху косата. Масажирайте с пръстите си няколко минутки и изплакнете добре с топла вода. За да третирате измитите коси, вместо маска, можете да употребявате 1 супена лъжичка ябълков оцет, който е разтворен в 1 чаша топла вода. Нанесете и измийте косата добре, като миризмата от нея изчезва бързо, след като косата изсъхне.

Какво трябва да знаете
– Не очаквайте измиването на косите да е като с шампоан. Тъй като в сместа няма пенещи вещества, тя не прави пяна. Содата почиства кожата и поема мазнината, но трябва да я втриете добре и да я отмиете с много вода.
– Оцетът не действа като маска, течността не е гъста, а се употребява като смес за измиване на косата след като сте я третирали със сода. Изчакайте да подейства няколко минутки и отмийте с вода.
– След измиване на косата тя вероятно ще ви се стори различна, в сравнение с обикновено. Изчакайте косата да изсъхне напълно, за да прецените дали сте доволни от нейното състояние. Всеки човек е с различна степен на омазняване, затова трябва да прецените какво количество сода да разтворите за измиване на косата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *