Как да направим упражненията по-приятни – част 1

Препоръчваме ви:

Не бива да се отнасяме негативно към упражненията. Не е необходимо да се прекарват часове в гимнастически салони, за да се почувствате по-добре. Добавете само няколко часа физически упражнения седмично и ще откриете огромна разлика във вашето физическо и психическо здраве.

От колко упражнения се нуждаем?

Най-доброто предложение за поддържане на добро здраве са 30-минутни упражнения, 5 пъти в седмицата. Ако не разполагате с 30 свободни минути, може да ги разбиете на две серии по 15 минути или на три серии по 10 минути дневно. И ако все още това ви звучи неприятно, трябва да знаете, че дори малко физически упражнения на ден е по-добре от никакви. Отнема само 4 седмици, за да си изградите навици и след това сами ще вмествате упражненията в графика си.

Колко трудни да бъдат упражненията?

Забравете, че без болка няма да постигнете целите си, не е необходимо да се превръщате във фитнес маниаци, за да получите резултати от упражненията.

Нуждаем ли се от различни типове упражнения?

Всички видове упражнения се отразяват добре на вашия организъм, но някои типове се съсредоточават върху някои основни аспекти на вашето здраве. Смесването на различни типове упражнения прави ползите от тях по-широкообхватни.

– бягането, карането на колело и плуването усилват сърцето и повишават издръжливостта;

– вдигането на тежести или силовите тренировки изграждат мускулатурата и костната маса, подобряват баланса на тялото;

– стречинга и йогата предпазват от наранявания, подобряват движението, ограничават болката.

Лесни начини да започнете упражнения тип 1: Движете се повече в ежедневието си.

Ако не желаете да се придържате към стриктна тренировка, помислете за физическа активност като начин на живот. Помислете как да вмъкнете упражнения в ежедневната рутина, без да нарушавате ритъма си на работа.

– вкъщи или около дома – почистете къщата, измийте колата, почистете градината;

– на работа и по пътя натам – намерете начини да вървите или да покарате колело;

– с приятелите или семейството – разходете сe или потичайте в парка, карайте колело с децата, разходете кучето.

Упражненията могат да се изпълняват и докато сте на дивана, например ставайте и сядайте 10 пъти, направете си малка почивка и после повторете. Друг вариант е да застанете на един крак за около 30-45 секунди, след това сменете краката. Повторете упражнението по три пъти за всеки крак. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *