Как да се отървете от миризмата на цигари

Препоръчваме ви:

Изключително трудно е да се отървете от миризмата на цигари от тъканите върху мебелировката и от стаята. Все пак има няколко трика, с които успешно можете да премахнете или покриете дразнещата миризма. Представяме ви няколко бързи трика, с които бързо и лесно да решите проблема.

1. Изгасете всички цигари, които могат да отделят миризма. Добре е да не пушите вътре в стаята, а на тераса или на отворен прозорец.

2. Почистете всички зони, в които държите угарки. Останалото количество пепел също може да мирише и затова трябва да го изхвърлите. Миризмата на цигари и угарки е много упорита и затова може да установите, че от пепелника се отделя цигарена миризма дълго време, след като сте изпразнили съдържанието.

3. Отворете прозореца, за да увеличите циркулацията на въздуха.

4. Ако искате да подобрите и ускорите циркулацията в стаята, можете да монтирате и пуснете вентилатор на тавана, който да изсмуква миризмата от стаята и да я изнася навън. Можете да поставите втори вентилатор в далечната част на стаята, за да може въздухът да циркулира ефективно.

5. Напръскайте със специален спрей срещу цигарена миризма всички вещи като мебелировка, килими и дрехи в стаята. Ако решите да почистите изцяло стаята от миризма на цигари, можете да изперете всички тапицерии или да ги почистите с четка и подходяща течност.

6. Почистете килимите и мебелите с прахосмукачка, за да освежите въздуха в стаята.

7. Напръскайте всички мебели с освежаващ аерозолен спрей. Пръснете няколко пъти във въздуха пред вентилатора, за да може миризмата от течността да се разпространи бързо в стаята.

8. Запалете ароматни пръчици или аромотерапевтична лампа, тъй като ароматът ще покрие миризмата на тютюн.
Разположете из стаята няколко чашки, които са пълни с оцет, защото той има способност да абсорбира тютюневата миризма от въздуха. Въглените също могат да абсорбират миризмите от цигари, само че, за да не цапате мебелировките, можете да ги поставите на алуминиево фолио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *