Как да се откажем по-лесно от рафинираната захар – част първа

Препоръчваме ви:

Въпреки че вече е всеизвестен факт колко вредна е захарта, все още я приемаме всекидневно под формата на храни и напитки. Едно прочуване  е доказало, че фруктозата е натурална и желанията ни свързани с нея не са отровни. Докато друго проучване показва чрез снимки от ядрено-магнитен резонанс, че мозъкът освобождават допамин. Когато ядете нещо сладко и ви награждава с щастие, когато ядете захар. Затова обичаме да я похапваме, но с няколко съвета ще се отдалечим от лошия навик.

1. Мотивирайте се!

Интересувайте се от това колко е вредна захарта, вижте промените, които ще настъпят, когато я ограничите. Те няма да се покажат само на кантара ви, затова правилната мотивация е една стъпка към успеха.

2. Спрете да пиете газирани напитки и сокове със захар

Захарта е в голямо количество в газираните напитки, а вие даже не предполагате това, в близо 360 грама има десет лъжици захар. Ако не можете да се откажете от този вреден навик, поне намалете тези напитки. И не се заблуждавайте, ако напитките са с подсладители, защото те са дори по-вредни за вас.

3. Не яжте пакетирани храни

Дори и органичните пакетирани храни съдържат определено количество захар. Не купувайте пакетирани храни и не ги складирате вкъщи, така лесно ще посегнете към тях вместо към нещо по-здравословно. Правете закуските си сами, ако обичате пуканки си ги пукайте сами у вас, не купувайте готови в опаковки, нито купувайте тези за микровълнова. Така ще направите огромна услуга на здравето си.

5. Правете умни избори, когато ядете навън

Дори салатите в ресторантите не са здравословни, не забравяйте колко добавена захар има в сосовете. Освен това вероятността да си вземете десерт се увеличава, когато го виждате от витрината. Затова заложете на здравословното и се оглеждайте за продуктите, които използвате и вкъщи.

5. Изберете диета, която се концентрира върху протеините и зеленчуците

Ще се чувствате чудено ако ядете повече протеини и зеленчуци. Макар тогава пак да ви се прияжда нещо сладичко, то когато сте сити по-добре ще се справите с глада си. Когато сте хапнали здравословно, по-рядко ще се изкушите да си купите бисквити и понички навън.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *