Как да се откажем по-лесно от рафинираната захар – част втора

Препоръчваме ви:

Въпреки че вече е всеизвестен факт колко вредна е захарта, все още я приемаме всекидневно под формата на храни и напитки. Едно прочуване  е доказало, че фруктозата е натурална и желанията ни свързани с нея не са отровни. Докато друго проучване показва чрез снимки от ядрено магнитен резонанс, че мозъкът освобождават допамин. Когато ядете нещо сладко и ви награждава с щастие. Затова обичаме да го похапваме, но с няколко съвета ще се отдалечим от лошия навик.

6. Опитайте се да изкарате без захар за две седмици

Понякога. Когато се опитате да ограничите захарта, приключвате с малко по-малко, от това количество, което сте приемали. Затова я откажете съвсем за поне две седмици, така вкусовете ви ще се променят и ще добиете самоконтрол.

7. Намерете приятел, който също като вас иска да се отърве от захарта

Ако не сте сами в борбата с елиминирането на захарта от менюто ви, битката ще е два пъти по-лесна. Ако това се окаже половинката ви, у вас няма да има място за много захар и ще ви е още по-лесно. Много е важно когато в семейството се храните здравословно и имате човек до себе си, който да ви помогне да преживеете моментите, когато сваляте гарда и ви се хапва нещо сладичко.

8. Справете се с желанието за сладко

След няколко дена намален прием на захар, тялото ви няма да иска толкова много захар. Опитайте се да приемате сушени плодове, които намаляват желанието ви за нещо сладко.

9. Забавлявайте се

Когато сте с пълен стомах, животът не се дели на какво може да ядете и какво не. Излезте на разходка, посегнете към хубавата книга, не мислете само за ограниченията в хранителния си режим. С други думи насладете се на живота без захар.

10. Насладете се на храна без захар

Правете си вкусни салати и основни ястия, наслаждавайте се на основното си хранене, яжте достатъчно, за да не искате десерт. Опитайте нови рецепти с любимите си продукти.

11. Спазвайте правилото за двете лъжици захар

Ако ви е много трудно да кажете сбогом на захарта, то придържайте се към правилното за двете лъжички захар. Опитайте с медена или кокосова захар, или кленов сироп. Тези захари имат витамини и не стресират тялото ви така като бялата захар. Към тях не може да се пристрастите. Но дори да имате ниска кръвна захар, не я вдигайте прекалено. Стевията също е чудесен избор за вашата ежедневна диета.

 

Част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *