Как да се погрижим за кожата през нощта

Важно е как ще оставим кожата на лицето през нощта, защото така и даваме време да се възстанови от всичко преживяно през деня. Затова трябва да добиете няколко навика, с които да се погрижите за кожата си, докато спите и то по правилния начин.

1. Всяка вечер почиствайте внимателно грима си

Повечето хора не почистват достатъчно добре кожата си преди сън, остатъците от грим от деня. Тъй като замърсяванията, слънцето и стреса, на които е била подложена кожата през деня, й трябва хидратация да се справи, докато почивате.

2. Слагайте успокояваща лицето маска за кожата ви, за да могат кремовете да се абсорбират ефикасно

Има доста маски за лице, които предлагат почистване на запушените пори, но те не са ви нужни, ако не изневерявате на почистващия си режим на кожата. Когато маската отпушва порите, тя кара лицето да абсорбира по-качествено другите продукти. Затова избирайте подобни маски, само ако продуктите ви за красива кожа не се абсорбират достатъчно добре.

3. Типичният ретиноид ще намали запушването на порите, ще извади наяве тона на лицето ви и ще помогне за продукцията на колаген.

Щом сте изчистили лицето си добре е хубаво да сложите крем със съдържание на ретинол. Той подпомага възстановяването на кожата. Не е нужно да прекалявате, защото понякога ретиноидите изсушават кожата.

4. Сложете дебел слой овлажнител

Най-голяма разлика между дневните и нощните овлажнители е по-леката консистенция и съдържанието на слънцезащитна съставка. Консистенцията на нощните овлажнители може да не се чувства или да изглежда по-различно, но затова прави кожата по-мека и еластична.

5. Нежно добавете крем под очите след като сте сложили нощния си крем

Поставянето на подочен крем трябва да се превърне във вечерна рутина, за да запазите младежкото си излъчване, тъй като околоочния крем защитава и хидратира деликатната кожа около очите. Когато в крема се съдържа кофеин, той намалява подутината и увеличава нивата на колагена, така кожата не се изсушава прекалено и не се появяват бръчки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *