Как да се преборим с излишните килограми – една лична история

Здравейте! Казвам се Полина и съм на 23 години.

Искам да споделя с всички моят начин да се преборя с нездравословното си тегло и нежеланите килограми. Моят начин да преборя бързата умора, да се сдобия с тонус, енергия и красива кожа…и най-важното да се сдобия със САМОЧУВСТВИЕ! Защото не дрехите, бижутата, грима карат една жена да се чувства прекрасна, съблазнителна, а това да се чувстваш „удобно” в собствената си кожа. Искам да споделя моят начин, да изхвърля големите дрехи, да гледам с насмешка на старите си снимки, които ме карат да се чувствам горда „носителка” на новите си килограми!  С тази моя изповед искам да изкажа и своето мнение и познания, които придобих за здравословното хранене. Важно е хората да разберат, че да се храниш балансирано, не означава да се храниш с безвкусни бърканици, да се лишаваш и да губиш удоволствието от храненето. Напротив. Да се храниш с полезни храни е начин да се наслаждаваш на храната и същевременно да лекуваш своето тяло, своя организъм.

Не числото на кантара е важно! Всеки е индивидуален, с индивидуална структура, индивидуален механизъм. Важно е теглото да отговаря на вашето телосложение, на вашата структура, на вашето възприятие за красота. За едни 63 килограма са много, но за други са идеалното тегло. Затова не гледайте на килограмите, като единствено мерило за здравословно тегло. Започнете да доставяте на организма си лечебни храни, които дори не сте забелязвали преди. Открийте различните вкусове на плодовете, зеленчуците, които изглеждат така непривлекателно, докато не ги „овкусите”, спрямо своите рецептури и своето възприятие за вкусна храна. Всичко е полезно за нас, важна е дозата, колкото и изтъркано и банално да звучи. Но факт, така е! Аз излекувах своят болен организъм, без лекарства. Излекувах се с храна! Балансирана храна.Различна храна. Дори вредната храна, като шоколад, пасти, торти, пици е полезна, стига да приемате правилната доза. Просто е, точно като лечението с лекарства е. Всичко има доза. Но при храненето, вие сте лекарите, вие сте тези, които си изписвате рецептата с дневната доза. Всичко зависи от нас самите. Няма по-голямо удоволствие от това да се превърнем в лекари за нашите тела, и да видим резултата, защото той идва и то доста бързо. Приемете хладилника си, като аптека. Аптеката, която всеки ден ви дава точна доза илач за да сте здрави!

Датата беше 18 април 2012 година.  Точно след Великден. Е този ден се превърна в моят великден. Началото на моето ново начало. Всичко започна със запознаването ми с принципите на разделното хранене. Попаднах на така популярната 90 дневна диета. Принтирах я и я окачих на хладилника. Започвах я за трети път. Като първите два изкарвах само до края на първата седмица. Просто не бях поискала, не бях решила, не бях се заинатила, че ще се преборя. Е този път се заинатих и си казах КРАЙ! Ще се справя. Зодия лъв съм. Не се предавам. В началото приемах 90 дневната диета, като диета, поредната която ще има йо-йо ефект, която ще ме кара да гладувам, да ме боли глава, да ми текат лигите по така обичаните от мен тестени храни и сладки изкушения. Да ама не! На 20 април 2012година, бях на рожден ден  и ми беше ден за въглехидрати. Масата беше отрупана с всякакви вкусотии. Вкусотии, които исках да нападна, да погълна. Въпреки че знаех, че след това ще ми е тежко и неприятно и ще се питам, защо ядох толкова много. Ноо, аз издържах, гледах всичко хладнокръвно, гледах как всички хапват любимите ми салати, бутчета и торти. А аз най-спокойно си хапвах зелена салата с филия пълнозърнест хляб. Това е аз се справих, доказах на себе си, че ще успея. Това беше моята преломна точка. В този миг разбрах, че всичко е психика, ако се настроиш, че е вкусно това което ядеш и днес организма ти има нужда от него, всичко е много лесно. Никога няма да забравя смаяните погледи на моите приятели и възхищението, с което ме гледаха и се питаха, как съм удържала на изкушението. От този ден нататък започвах малко, по малко да се лекувам. Поставих си диагноза. Открих лечението. И започнах да го прилагам. Лечението е толкова просто, лесно и приятно- РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ. Много е важно да подчертая дебело, 90 дневната диета, не е ДИЕТА, тя е начин на хранене. Балансирано хранене. Здравословно хранене. Полезно хранене. Лечебно хранене. Лекарствата се редуват в 4 поредни дни. Първият ден, лекарството се казва белтъчини. Вторият ден, лекарството се казва варива, бобово лекарство. Третият ден лекарството е въглехидрати. Четвъртият ден лекарството е плодове, зеленчуци. И така до 29 ден, в който поемаме може  би най-важното за организма ни лекарство, без което не можем нито ден – вода. Много вода. Пиенето на вода е фактор за здрави бъбреци, красива кожа и  тонус. Пийте вода, не я заменяйте с нищо друго. Защото тя наистина е незаменима и лековита. С нейна помощ изчистваме токсините и спомагаме дейността на бъбреците си, които често страдат от нейният недостиг и напомнят за своето съществуване. Така от 18 април 2012година, аз забравих за газираните напитки, което ме накара да забравя и за подутия корем, болките в корема, газовете, киселините. Замених ги с фрешове. Започнах да приемам по 3л вода всеки ден. Забравих за хроничния цистит, които преди не ме подминаваше нито месец. Сега се появява само при смяна на сезоните и при застудяване.

И така 90 дни минаха, аз свалих 12 килограма, без да съм гладувала. Без да съм се измъчвала. Без да съм се лишавала. Напротив започнах да ям много разнообразна храна. Забравих какво е тежест в корема, какво е преяждане и подут корем. След тези 3 месеца, обаче аз не спрях с този начин на хранене. Продължих да се храня разделно. Да не смесвам храни от различни групи. Да си хапвам вкусни пици със зеленчуци и маслини, паста с доматен сос, гъби и зеленчуци, вкусни питки, торти… Преоткрих зеленчуци като цвеклото, морковите, ряпата. Бих ги нарекла дори лекарства, защото витамините и полезните вещества, които съдържат са доста по-силни от лекарствата в аптеката, доста по-важни- защото приема им е превантивна мярка, за посещение на болници, лекари и аптеки. Мнозина наричат салатата от тези зеленчуци витаминозни бомби, наистина са такива! От както започнах да ги хапвам забравих за витамините закупени от аптеката. Забравих за чупещите се нокти. И редовното боледуване през студените зимни месеци. И така 90 дневната диета, ми помогна да придобия култура на хранене, да открия моят начин на хранене, които пай ще кажа, не бих нарекла диета. Да разбера, че всичко се яде в определени дни и смисъл от лишенията и гладуването- няма. Успях да разбера, че ориза е вкусен и със зеленчуци, не само в комбинация с пиле. Открих, че няма нищо по-вкусно от пълнозърнеста филийка хляб. Ех, още колко много неща искам да споделя с вас, за моят начин да се излекува, но да не ставам разточителна и досадна. Искам да споделя накрая, че е нужна много воля, инат и постоянство, за да постигнем мечтите си. Трябва ни и силно рамо, което да ни помага, когато увесим нос. Аз открих моята помощ  и упора в една прекрасна група. Група от жени и мъже, открили вълшебното действие на разделното хранене, които и за миг не ме оставиха да се откажа, а резултатите им ме окуражаваха да продължавам смело и само напред!

Успях! Аз успях! С труд и постоянство! Успях с много ядене! С разделно ядене, с балансирано ядене! Успях без гладуване! Успях да се излекува, психически, физически и емоционално! Открих моята аптека, моите лекарства… И сега се радвам на новото си тяло, а то се радва на  мен – на моята смелост и ме възнаграждава, за това, че го излекувах и спрях да го товаря и ползвам, като кошче за отпадъци.  Щастлива съм, сита съм, здрава съм!

Ще завърша с една поговорка ”Каквото посееш, това ще пожънеш” Сейте здрави семена, отглеждайте правилно своите тела, за да пожънете успех, здраве и самочувствие!

Това е моята трансформация и продължавам да се храня здравословно и да се грижа за здравето си! Опитайте! Осмелете се, лекувайте се, бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *