Как да се пристрастим към спорта – част първа

Препоръчваме ви:

За да сте във форма ви трябва движение, но ако не заобичате движението и спорта, няма как да сте във форма, да правите нещо неприятно е пречка в съзнанието, затова заобичайте спорта.

Останете мотивирани!

Всички ние имаме приятели, които въпреки заетото си ежедневни никога не пропускат ден във фитнеса. Те не престават да говорят за тренировката си или се престават да се усмихваш след класа по йога, а ние им завиждаме. Истината е че всеки може да се пристрасти към даден спорт, само трябва да усетите удовлетворени в  това, което правите в залата сама да ги призовата.

Ставайте по-рано!

Точно сега  в тази минута нагласете часовника за по-рано, за да потренирате рано сутринта. Тренировките по едно и също време кара хората да се придържат към разписанието си отколкото тези които тренират по-късно през деня. Все пак ако преди да е започнало забързаното ежедневие се облеете в пот, няма как задачите от деня да ви попречат да изпълните замисления си план, нали?

Дайте си 6 седмици.

Има една градска легенда как за 21 дена се ражда навик. Но за да изградите наистина добър навик при упражненията ще ви трябват 6 седмици. Веднага щом видите промяната във вас, ще осъзнаете колко правилно решение сте взели започнали определи тренировки.

Намерете нишата си.

Щом плуването не ви допада опитайте крос фит. Има толкова много възможности да се раздвижи човек, не само във фитнеса. Ако намерете любимото си занимание, било то в  групата по зумба или по кунг фу, няма да си търсите оправдание да прескочите тренировка.

Наемете си треньор

Ако тъкмо започвайте, заложете на професионализма. Цената, която ще заплатите ще е малка в сравнение с постигнатото, а именно постоянност и професионален съвет отнасящ се за вашата физика, здравословно състояние и начин на живот.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *