Как да се справим с болките в сухожилията по време на бременността

Препоръчваме ви:

Болките в сухожилията обхващат областта около матката и таза. По време на бременността матката ви нараства, а сухожилията се разтягат и нарастват, за да я поддържат. Тези промени обикновено създават дискомфорт или причиняват болка в коремната област. Особено изразено е през второто тримесечие на вашата бременност.

Болката в корема може да бъде под формата на краткотрайно сръчкване или остра пронизваща болка по време на промяна на вашата позиция, например когато ставате от леглото или от стола, когато кашляте, въртите се в леглото или излизате от ваната. Може да почувствате и тъпа болка след изморителен ден – когато сте вървели повечко, изпълнявайки други физически дейности.

Болката обикновено се появява във вътрешността на слабините, преминават от вътрешната и външната страна на бедрата. Обикновено острата пронизваща болка трае няколко секунди, докато променяте местоположението и стойката си или докато ставате. И докато болката в сухожилията е често срещан причинител на дискомфорт при бременните, болките в корема могат да са признак на някои сериозни състояния.

Необходимо е да потърсите помощ от медицински специалист, ако след кратка почивка все още забелязвате някои от следните проблеми:

– Силни болки в областта на корема и повече от 4 контракции в час;

– Болка ниско в гърба, особено, ако до сега не сте изпитвали подобни, както и при повишаване на налягането в областта на таза;

– Вагинално кървене;

– Висока температура, втрисане, отпадналост, гадене и повръщане;

– Болки или парене по време на уриниране.

Как да се справим с дискомфорта от болките в сухожилията?

Ако получавате болки в сухожилията, седнете и се опитайте да отпочинете, докато болките се появяват. Удобната поза може да спомогне болките да отшумят по-бързо.

Можете също да се опитате да свиете коленете си пред корема, за да почувствате малко облекчение или да легнете на удобната ви страна с възглавница под корема и още една между краката. Топъл душ също може да бъде от помощ.

Ако забележите, че сте по–податливи на болки в сухожилията, докато сте активни, прекъснете упражненията, за да видите дали това ще намали болката. След като се почувствате по-добре, можете отново постепенно да увеличите натоварването, докато достигнете до идеалното ниво за вас. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *