Как да се справим в болките във врата с едно упражнение

Препоръчваме ви:

Когато ни боли врата един професионален масаж би ни се отразил прекрасно, но понякога нямаме такава възможност в момента на болка, затова трябва да вземем силата в наши ръце.

В съвремието все повече хора страдат от болки в гърба, заради напрежението, с което атакуваме гърба си при неправилна стойка при 16% от жените и 10% от мъжете.

Предлагаме ви една техника, с която болките в гърба ще отминат, без да се налага да приемате лекарства.

Ако трудно обръщате главата си наляво или надясно, то тази техника ще е благотворна за вас, тъй като обхваща мускула, който свързва врата с горната част на гърба. Може да използвате този метод, когато вратът ви се е схванал, след като сте спали в неудобна поза.

Това, от което ще имате нужда, е една тенис топка и една тухличка за йога. Застанете на една крачка от стената. С левия крак стъпете назад, огънете коляното на десния крак. Сложете йога тухличката срещу стената пред дясното рамо и сложете топката между вас и тухличка, нека тя да е на сгъвката на рамото и натиснете напред като задържите, докато напрежението не стихне. Ако нямате йога тухличка, то направете упражнението на рамката на вратата.

Обикновено болките във врата и гърба са свързани, тъй като ги свързва един мускул, който започва от раменете и свършва в основаната част на черепа и продължава по гръбнака до средната част на гърба. Схващане само на едно място на мускула може да доведе до дискомфорт в друга част на гърба. Така и това лесно упражнение може да накара и горната част да боли, ако преди това болката е напомняла за себе си.

За да се справите с болките в гърба, вземете топката и се облегнете на стената, първо я поставете между дясната плешка и гръбнака и започнете да въртите ръката си. Това движение позволява на мускула да си направи вътрешен масаж. После повторете от лявата страна. Така без много усилия и време си спестявате неприятната болка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *