Как помагат естествените лекове за настинка и грип – част втора

Препоръчваме ви:

Много важно е да знаем, че нито настинките, нито грипът се лекуват с антибиотици, затова трябва да третираме симптомите с естествените лекове. Така ще си спестим нежеланите реакции и ще помогнем на тялото да се възстанови. Но как същност ни помагат те?

Пилешка супа

Баба добре ни караше като се разболеем да хапнем пилешка супа, тъй като тя помага при настинки с повече от един начинa. Вдишвайки парата, може да отпуши носа ви, а лъжичка от нея ви дава изгубените течности. Някои твърдят,  че тя помага и при възпаление и са прави, тъй като учени са доказали с лабораторно изследване, че тя има противовъзпалително действие, макар да не е на 100% сигурно дали това влияе на настинката и грипа ви.

Топъл чай

Пиенето на топъл чай има почти същите предимства като на пилешката успа. Парите помагат на запушения нос, а течността помага за дехидратацията на тялото ви и помага за преглъщането на възпаленото ви гърло. Черният и зелен чай са заредени с антиоксиданти, които се борят с болестта.

Топла напитка с бренди – Тоди

Ние си имаме греяната ракия, а на запад си имат чай с бренди, в който се слага лимон и мед, тази прекрасна напитка успокоява гърлото, помага ви да преглъщане и ви помага в дните с досадните настинки и грип, но се ограничавайте с едно „Тоди” както го наричат, на ден и не точно преди сън, за да не пречи алкохолът в него на заспиването ви.

Чесън

Когато ни кажат грип и настинка, много от нас се сещат първо за чесъна, той е легендарен не само в нашата народна медицина, но и в традиционната медицина почти в цял свят. Неговото противовъзпалително действие е познато и едно проучване доказва, че приеман ежедневно, той помага за превенция на настинки, освен това помага да овкусите ястията си, когато носът ви е запушен и не усещате вкус.

 

Част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *