Какво можем да научим от хората, които са защитени от диабет от тип 2

Препоръчваме ви:

Диабетът е едно от най-срещаните заболявания, само в Америка 29 милиона американци или 9,3% имат диабет и едва 1,25 милиона от тях имат диабет първи тип, тоест този, с който човек се ражда, по-голямата част имат придобития диабет от тип 2.

Диабет от втори тип оказва влияние на производството на инсулин, който е важен хормон управляващ захарта и има възможност да контролира метаболизма. Когато тялото не може да управлява кръвната захар, това може да доведе до проблеми с бъбреците, слепота и инфекции, които водят до ампутиране на крайници.

След много изследвания учените най-накрая стигат до извода, че има хора, които имат генетична мутация, която ги пази от този вид диабет. Направени проучвания в Азия и Европа са анализирали 81 000 човека, които не страдат от диабет от тип 2. Те заключили, че генетична промяна в рецептора пептид-1 ги защитава от диабет от тип 2 и намалява риска с 14%. Според учените мутацията се активира, когато захарта се увеличи и това кара инсулинът също да се увеличи, от което следва понижаване на кръвната захар и регулирането й.

Ако се съпостави всеки един на 35 човека, което е много важно за разкритието. Защото точно тази генетична мутация ще е в целта на превенция на развитието на този вид диабет, както и при създаването на лекарства, които да се изобретят въз основа на тази информация.

Всъщност над 100 генетични вариации, които влияят на диабета, са откри през последните години, признават учените. А тези заключения са много важни са лечението и диабета при хора, които вече са заболели. Изглежда не само начинът на живот може да повлияе хващане на диабет, но все пак трябва да се внимава, защото не се знае дали и вие сте от малкото щастливци имунизирани генетично от това заболяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *