Класация на най-вредните за кожата ти храни

Спагети с кайма: вредни, но не толкова.

Още добри новини за пастата! Гликемичният индекс (число, което показва колко бързо въглехидратите се храносмилат и след това се освобождават като глюкоза в кръвта на спагетите не е идеален, но в спагетите с кайма (или друго месо) и доматен сос няма млечни продукти и захар. Освен това, ако не са приготвени с прекалено много сол, те не са толкова фатални за състоянието на кожата ти.


Пържено пиле: не толкова вредно, колкото си мислиш.

Разбира се, това не е идеалното ястие, но единственият му недостатък е, че е пържено. Иначе, не съдържа нищо, което би могло да навреди на кожата ти.

 

Нудъли: вредни за бистротата на тена.

Спагетите от пакетче за бързо приготвяне, известни още като нудълс са богати на натрий. Това означава, че след като ги хапнеш, организмът и съответно кожата ти се дехидратират. Заради това лицето ти губи своето сияние, макар и за кратко време.

Пържени картофи: причиняват бръчки.

Всъщност, тяхната консумация няма да причини фатални последици, но високото съдържание на сол дехидратира и причинява временно сивкав и вял тен. Тъй като са чист въглехидрат, те влияят зле на еластичността на кожата и водят до поява на фини линии.

Чийзбургер: вредите стават сериозни.

Навлизаме в челната тройка на лошите храни, която започва от сочния чийзбургер. Причината, той да е нареден преди пицата е, че макар да има съвсем малко по-нисък гликемичен индекс от нея, при него отсъстват млечните продукти (освен тънкото парче разтопено сирене, което е пренебрежимо малко и едва ли съдържа истинско мляко).

Пица: бягай далеч!

Пицата има висок гликемичен индекс, затова повишава нивата на кръвната захар и кръвното налягане. От своя страна, това влошава състоянието на акнето и води до гликация – процес, при който се разрушават колагеновите влакна в кожата. Млякото в кашкавала може да съдържа хормон на растежа, който също влияе зле на акнето. Двойна атака!

Дюнер: най-вредният от най-вредните.

Комбинацията от висок гликемичен индекс и млечно съдържание (в соса) прави дюнера най-лошата храна за твоята кожа. Всичко, което се отнася за пицата, влиза в сила и тук, но в пъти по-лошо, така че гледай да ограничиш разходките си до дюнерджийницата до минимум.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *