Кои заболявания можем да познаем по очите

Очите са един от най-сложните и загадъчни органи на човешкото тяло. В литературата те често са наричани “огледало на душата”, но те могат да бъдат и огледало на болести, които се развиват напълно незабелязано в нашия организъм – поне според алтернативната медицина. Например:

Силно подпухналите горни клепачи могат да говорят за образуването на камъни в жлъчката.

Сълзящите очни ябълки заедно със зачервените съдове на роговицата са свидетелство за развиваща се глаукома.

Ако по очите редовно се появява бял слузест налеп, трябва да се прегледате за катаракта.

Малките тъмни петънца под очите са знак за вероятност от образуване на камъни в бъбреците.

Ечемикът на окото говори или за някаква инфекция, или за злоупотреба с мазна храна, която затруднява работата на черния дроб и жлъчката.

Ако кожата под очите ви има виолетов или кафяв оттенък, това е сигнал да проверите бъбреците, нивото на глюкозата в кръвта, щитовидната жлеза и сърдечно-съдовата система.

Честото мигане е признак не само за неувереност в себе си, но и за евентуално заболяване на нервната система и черния дроб.

Вътрешната повърхност на клепачите на здравия човек има розов цвят. Ако цветът е червен, това говори за нарушения в кръвообращението, разстройство в храносмилателната система или проблеми в половата сфера.

За нарушено кръвообращения свидетелства белият цвят на вътрешната повърхност на клепачите. По-скоро става дума за анемия, породена от недостига на желязо и недостатъчно количество на хемоглобин в кръвта.

А червено-жълтият оттенък говори за разстройство в работата на бъбреците, черния дроб, далака, задстомашната жлеза или сърцето.

източник:здраве.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *