Колко упражнения ни трябват, за да изваем плоско коремче

Препоръчваме ви:

В търсене на отговор на този въпрос, очаквахме повече от 10, но всъщност се оказа, че ни трябват само две упражнения, за да имаме хубаво и стегнато коремче. Поне така твърди Алвин Кросгроув един от най-известните лични треньори. И в неговата логика има доста истина.

Всички знаем тичането, а никой не може  да отрече влиянието му да гори мазнините и задълбавайки в неговите навици, но дали то е достатъчно, за да загрее добре цялото тяло питаме знаменития личен треньор.

Той ни представя две прости на вид упражнение

Той започва с 15 повторения на залюляване или суинг с гири (kettlebell swing). Застанете в клекнало положение залюлейте тежестта (пудовка) или гирички хванати в ръце, допрени една за друга. След това се изправяте, докато същевременно изправите ръцете ираменете ви не станат на една линия с раменете.Трябва да залюлеете тежестите между краката, връщате в изходно положение и правите следващото повторение.

А след това 15 повторения на лицева опора с отскок. Застанете като за лицева опора, после отскочете напред с крака, ръцете остават в позиция.

Това са само две упражнения. Но вие правите 240 повторения за само 12 минути, тогава изтощавате мускулите и вие се опитвате да си поемете дъх. Разбира се, може да започнете с по-малко повторения, ако скоро не сте извършвали физическа дейност.

Ако ви звучи прекалено лесно и бързо, просто опитайте. Ако продължава да ви е лесно, защото тренирате често, то може след кратка почивка да повторите сериите.

Независимо дали бягате или ли вдигате мускулите ви изискват енергия, за да се движите. А тези две упражнения вкарват в работа повече мускули. Но хубавото на тези упражнения е, че може да ги правите у дома, в свободното си време, а и мускулите ви няма да се натоварят така добре при обикновен джокинг.

Трябва да имате предвид,  че това не е готова и пълна  програма, но е хубава рутина и е чудесен заместител за пътеката за бягане във фитнеса.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *