Колко важно е pH-то за организма ни

Препоръчваме ви:

Киселинността е за вашите батерии не за вашето тяло. Принципът за умерена алкална среда на тялото го прави по-здраво, а и по този начин ще разрешите проблема със здравословната диета. Когато pH-то на организма е балансирано, кожата е по-еластична и изглежда по-млада. По този начин спите по-дълбок и здравословен сън, имате повече енергия и се разболявате по-рядко от настинки, главоболия и грипни вируси.

Ще имате по-добро храносмилане и ако имате гъбички, тяхното разпространение ще се намали. Също така ще сте по-ментално активни.

Знаете ли, че рибата, за да живее трябва да има умерено pH във водата, а растенията, за да растат им трябва почва също балансирано pH в почвата?

Но ако киселинността на тялото ви е прекалено висока, то имате доста проблеми с храносмилателната система, която включва гастрит, язва, киселини и рефлукс. На кожата и косата също се отразява отрицателно, нокти се чупят, кожата е суха, а косата има разцепени краища и пада, лицето пребледнява. В устната кухина също се наблюдава влияние, зъбите стават по-чупливи и може да се получават пукнатини. Може да имате чувствителност към топло и студено и това да се дължи на неправилно балансираното pH на тялото.

Ако губите енергия и лесно се уморявате една от причините може да се държи на високата киселинност на тялото ви, депресиите и нервността също могат да се дължат на това.

За да имате балансирано pH трябва да включва алкалните храни като плодове и зеленчуци в ежедневието си, защото щом ги увеличите те ще могат да неутрализират киселинността в тялото ви. А вредните навици като пушенето, кафето, алкохолът дори чаят увеличават киселинността в тялото ни.

Киселините в балансираното тяло не се равнява на стомашната киселинност. Здравият стомах е киселинен, за да работи добре. Например лимоните и портокалите са киселинни, но след като се смелят, те осигуряват алкални минерали на тялото ни.

Трябва да сте добре енергизирани и да се храните подходящо, за да е вашата диета наистина алкална.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *